Temperaturile tot mai scăzute din ultimele săptămâni au însemnat creșterea parametrilor de furnizare a agentului termic pentru încălzire și apă caldă și, implicit, un consum mai mare de combustibil.
”Cu toate acestea, reușim să menținem un stoc constant atât la cărbune cât și la gaze naturale. La modul concret, sfârșitul lunii noiembrie 2023 ne-a găsit cu următoarele stocuri:
Cărbune: 90.049 tone (față de 43.050 de tone în perioada similară a anului trecut), din care 15.279 tone au intrat în noiembrie, în condițiile unui consum de 19.630 de tone, pe parcursul lunii care tocmai s-a încheiat;
Gaz înmagazinat: 121.721 MWh (față de 38.585 MWh, la sfârșitul lui noiembrie 2022)”, a explicat Alexandru Cristian Amza, administratorul special al Colterm..
”Tot în noiembrie, s-au executat și finalizat o serie de lucrări sau intervenții la instalațiile de la CET Sud, între care menționăm revizia la instalația de preparare a șlamului dens, dar și finalizarea reviziei la instalațiile din gospodăria de cărbune.
De asemenea, a fost necesară și intervenția la unul din cazanele de abur. A fost reparată izolația termică la cazanul nr. 3, ceea ce ne permite să funcționăm cu toate ”motoarele turate”.
Aceasta în condițiile în care la începutul lunii trecute, în 06 noiembrie, am pornit cazanul de abur nr. 1, iar trei zile mai târziu am pornit și turbina (cu o putere medie de 5,5 MW).
Pornirea cazanului nr. 3, în cursul ultimei săptămâni din noiembrie, a însemnat îmbunătățirea puterii turbinei, care practic și-a dublat performanța: a crescut de la media amintită, de 5,5 MW, la 11,8 MW”, a concluzionat Alexandru-Cristian Amza.
Comentarii
comentarii