Acasă Administraţie Întâlnire între reprezentanții Timișului și Hunedoarei pentru a fluidiza traficul pe cel...

Întâlnire între reprezentanții Timișului și Hunedoarei pentru a fluidiza traficul pe cel mai circulat drum dintre cele două județe

DISTRIBUIȚI

Un drum care nu este deloc pe placul șoferilor a fost ținta discuțiilor dintre prefecții de Timiș și Hunedoara și reprezentați ai altor instituții. Este vorba despre DN 68A, drumul care duce de la ieșirea de pe autostradă spre Deva, o șosea aglomerată la orice oră, cu gropi și crăpături, plină de tiruri, unde viteza de deplasare e ceva mai mare față de cea a melcului.

Reprezentații Guvernului în teritoriu din cele două județe s-au întâlnit pentru a lua măsuri de fluidizare a traficului pe acest drum, mai ales în perioada Paștelui, atunci când traficul va fi și mai aglomerat. Zilele trecute, pe acest drum, la Ohaba, s-au format cozi de mașini pentru că asfaltul trecerii la nivel cu calea ferată era deteriorat.

Prefectul de Timiș Eva Andreaș a participat miercuri la o întâlnire cu prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely și reprezentanți ai mai multor instituții unde s-a discutat despre cum s-ar putea fluidiza traficul pe acest drum.

La întâlnire au mai participat reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, ai Regionalei CFR Infrastructură Timișoara, precum şi reprezentanți ai Inspectoratelor Județene de Poliție din Hunedoara și Timiș și ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din cele două județe.

„Discuţiile au avut ca scop verificarea stării carosabilului pe tronsonul de drum național care tranzitează cele două județe. S-a convenit asupra procedurii de intervenție în cazul accidentelor de natura situațiilor de urgență, și nu numai, în așa fel încât timpii de staționare să fie cât mai reduși. De asemenea, împreună cu reprezentanții Regionalei CFR Infrastructură Timișoara și ai DRDP Timișoara am discutat problema trecerii la nivel cu calea ferată din localitatea Ohaba și au fost luate măsuri de reabilitare în perioada următoare. Tot în acest sens, am dezbătut şi subiectul mobilizării și al coordonării poliției rutiere din cele două județe, pentru a fluidiza traficul. Au fost analizate și posibilitățile de deviere a traficului în condițiile unor blocaje rutiere, ce pot fi cauzate de afluxul mare de participanți la trafic în perioada sărbătorilor pascale sau a altor eventuale evenimente. Nu în ultimul rând, la întâlnire a fost discutat programul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere în perioada sărbătorilor, în așa fel încât aceste lucrări să nu îngreuneze traficul”, a transmis prefectul de Timiș Eva Andreaș.

 

Comentarii

comentarii