Acasă Actualitate Tramvaiul 6 “circuit” îşi va relua vechiul traseu, de la 1 iulie

Tramvaiul 6 “circuit” îşi va relua vechiul traseu, de la 1 iulie

DISTRIBUIȚI

Gata cu calvarul! De la 1 iulie, tramvaiul 6 îşi va relua traseul circuit tradiţional, pe care fostul şef al RATT-STPT Ioan Goia l-a suspendat în repetate rânduri, inclusiv în pofida deciziilor conducerii primăriei.

“Vin cu o veste care sper să bucure multă lume. (…). Conducerea anterioara a RATT în permanenţă a considerat că tramvaiul 6 nu se justifică. M-a contrariat şi pe mine o astfel de concluzie şi pe foarte mulţi timişoreni, cel puţin judecând prin prisma reacţiei lor vizavi de desfiinţarea liniei 6. Eu am cerut sa fie reînfiinţată, în urmă cu 2 ani, s-a reînfiinţat, dar a fost desfiinţată de fiecare dată fără să mi se aducă la cunoştinţă. Acum, noua conducere a RATT a hotărât ca de la 1 iulie să recircule tramvaiul 6 pe traseul sau tradiţional. Eu mă aştept să fie călători”, a anunţat marţi 19 iunie primarul Nicolae Robu.

Edilul a precizat că va urma o montorizare pentru a vedea cât este de utilizat traseul, deşi este convins că circuitul liniei 6 se justifică, întrucât permite legături în toate direcţiile.

Pe de altă parte, săptămâna viitoare, noua conducere STPT – RATT va anunţa săptămâna viitoare şi alte decizii importante privind saltul calităţii serviciilor de transport în comun.

“V-am spus că anul 2018 va fi anul unui salt important în calitatea acestor servicii şi am încredere că aşa se va şi întâmpla. Am cerut să se comunice către populaţie suplimentările de mijloace de transport în comun care s-au dispus de noua conducere pe diversele trasee, acolo unde este cazul. Noi nu avem o rezerva foarte mare, să nu ne aşteptăm ca peste noapte să se întâmple ceva spectaculos. (…). Se fac angajări de vatmani şi de şoferi şi vom încerca să suplimentăm mijloacele de transport în comun cât mai mult, astfel încât transportul public în Timişoara să fie tentant, iar oamenilor să nu le fie groază că aşteaptă în staţii fără să ştie cât. Vrem să introducem ritmicitate şi predictibilitate”, a adăugat edilul.

Linia tramvaiului 6 asigura legătura între Fabrica de Bere – Piaţa Maria – Catedrală – Piaţa Traian – Fabrica de Bere, şi în oglindă, în sens invers, de la Fabrica de Bere – Piaţa Traian – Prefectură – Catedrală- Piaţa Maria – Fabrica de Bere. 

Comentarii

comentarii