Acasă Actualitate Ce a descoperit Nicolae Robu în Japonia

Ce a descoperit Nicolae Robu în Japonia

DISTRIBUIȚI

Deplasat în Japonia, primarul Nicolae Robu face remarci copilăroase, comparând, fie şi parţial, Timişoara cu Tokio. Asta, în privinţa rastelurilor pentru biciclete, care lipsesc în capitala Japoniei.

“JAPONEZII N-AU RASTELURI PENTRU BICICLETE!

Ajung la destinaţie, coboară de pe bicicletă, rabat stativul prins de axul roţii din spate şi… pleacă. Nu au nicio grijă de furat. Aici nu se fură! Supravegherea video este generalizată, ca şi educaţia întru cinste şi corectitudine. Frumos, nu?” spune primarul Nicole Robu, pe facebook.

E adevărat că imaginea cu bicicletele garate aiurea, fie chiar şi pentru câteva minute, nu este una atrăgătoare. Dar ce folos, că Timişoara are rasteluri, dar îi lipsesc toţi ceilalţi parametri de reper! În Timişoara, biciclete legate cu lanţuri şi lacăte se fură în miezul zilei, de sub nasul poliţiştilor locali, se fură în tramvaie portofele din buzunare, e haos în trafic, iar semafoarele inteligente şi camerele video de supraveghere nu par să fie folosite la întreaga capacitate a inteligenţei lor tehnice.

Cât despre educaţia întru cinste şi corectitudine, aceasta ţine de autorităţile locale, care nu au fixat amenzi usturătoare (nu de acum, ci de decenii) pentru cei care aruncă orice mizerie pe jos, care nu organizează acţiuni civice, în colaborare cu şcolile, pentru a forma copiii, viitori cetăţeni adulţi ai cetăţii, în spiritul respectului pentru civism. Şi care pune agenţii de poliţie să păzească doar primăria, traseele pe care se plimbă edilul şi eventual, pasajul Michelangelo. Că în cartiere nu vezi picior de poliţist local, de parcă s-ar teme de răufăcători.

Aşteptăm ca primarul să remarce rigoarea, fermitatea şi eficienţa omologului său nipon în felul în care conduce metropola.

Comentarii

comentarii