Acasă Economic Forumuri pentru identificarea de parteneri transfrontalieri

Forumuri pentru identificarea de parteneri transfrontalieri

DISTRIBUIȚI

Secretariatul Tehnic Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, va organiza în cursul lunii mai două evenimente de tipul „Forum pentru Identificarea de Parteneri" (Partners Search Forum), în România la Drobeta Turnu Severin şi în Republica Serbia, la Vârşeţ.

 Evenimentele se vor desfăşura pe 26 mai la Dr. Tr. Severin, Motel Continental Porţile de Fier, respectiv pe 31 mai, în Republica Serbia, la Vârşeţ, Hotel Srbija. Forumul pentru Identificarea de Parteneri se adresează potenţialilor aplicanţi din aria eligibilă a Programului, atât din România cât şi din Republica Serbia, având ca scop promovarea parteneriatului româno-sârb prin sprijinirea potenţialilor aplicanţi din România şi Republica Serbia în identificarea unor parteneri transfrontalieri de proiect şi să obţinerea unor informaţii tehnice în vederea accesării finanţării acordate prin intermediul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. În cadrul acestor evenimente, potenţialii aplicanţi din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi districtele Borski, Branicevski, Banatul de Nord, Banatul Central şi Banatul de Sud vor avea posibilitatea să participe la întâlniri si discuţii pentru găsirea unor parteneri în vederea implementării proiectelor transfrontaliere româno-sârbe din cadrul celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului, lansat în data de 25 martie 2011. Pe toată durata desfăşurării acestor evenimente, reprezentanţii Autorităţii de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România), Autorităţii Naţionale (Oficiul de Integrare Europeană din Serbia), Secretariatului Tehnic Comun şi ai Antenei Secretariatului Tehnic Comun din Vârşeţ vor asigura suportul necesar din punct de vedere tehnic şi logistic, fiind pregătiţi să răspundă întrebărilor participanţilor, atât în cadrul prezentărilor bilingve care vor avea loc la începutul evenimentului cât şi pe parcursul întâlnirilor directe dintre potenţialii aplicanţi români şi sârbi participanţi la cele două forumuri. Uniunea Europeană pune la dispoziţia potenţialilor aplicanţi (autorităţi regionale şi locale, ONG-uri, asociaţii non-profit, universităţi, institute de cercetare, etc.) în cadrul celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte 15,3 milioane de euro din fonduri IPA, ceea ce reprezintă 85% din valoarea proiectelor, la care se adaugă un procent de 15% prin cofinanţare naţională. Termenul limită pentru depunerea proiectelor fiind în 27 iunie 2011. Proiectele care vor fi depuse în cadrul acestui apel trebuie să se înscrie într-una dintre cele trei axe prioritare ale Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia: dezvoltarea economică şi socială; mediu şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă (apel tematic pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării); promovarea activităţilor „people to people."

Cei interesaţi de acest program de cooperare transfrontalieră pot obţine amănunte contactând serviciul Help-Desk de la sediul BRCT Timişoara, str. Proclamaţia de la Timişoara nr. 5, jud. Timiş, Tel: 0356-426360; Fax: 0356-426361; e-mail: ipacbc@brct-timisoara.ro.

Comentarii

comentarii