Acasă Administraţie Pesta porcină africană, confirmată la Parța. Au venit rezultatele probelor recoltate de...

Pesta porcină africană, confirmată la Parța. Au venit rezultatele probelor recoltate de la trei suine decedate, aruncate pe teritoriul localității

DISTRIBUIȚI

Instituția Prefectului Județului Timiș anunță că IDSA București a confirmat existența pestei porcine africane la cadavrele a trei suine. Acestea au fost aruncate pe raza localității Parța, s-au început cercetările, dar încă nu a fost identificat proprietarul.

În ședința Comitetului Local de Combatere a Bolilor, convocată de prefectul Zoltan Nemeth, „s-a decis stabilirea zonelor circulare de protecție și supraveghere de 3 și, respectiv, 10 kilometri din jurul focarului de pestă porcină africană, din localitatea PARȚA-EXTRAVILAN”, transmit reprezentanții prefecturii. Acestea vor fi:

Zonă protecție (0-3 km) – localitatea PĂDURENI;

Zonă supraveghere (3-10 km) – localitățile: ȘAG, PARȚA, PECIU NOU, PETROMAN, OBAD, JEBEL, CONACUL IOSIF, LIEBLING, GIROC, CHIȘODA.

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină”, mai transmit reprezentanții prefecturii.

Comentarii

comentarii