Acasă Actualitate Rotary Cetate Timișoara a deschis anul rotarian cu un eveniment extraordinar: inaugurarea...

Rotary Cetate Timișoara a deschis anul rotarian cu un eveniment extraordinar: inaugurarea statuii lui Traian Vuia la Aeroportul Timișoara

DISTRIBUIȚI

Rotary Cetate Timișoara a deschis anul rotarian 2021-2022 cu un eveniment extraordinar: inaugurarea statuii lui Traian Vuia, la Aeroportul Internațional Traian Vuia de la Timișoara.

Eleodor Coptil, președintele în exercițiu, a început în forță mandatul cu un moment așteptat de aproape trei ani. Inițiat de Ioan Georgiu în mandatul 2018-2019, preluat de Petru Ștefea în 2019-2020, proiectul și-a găsit finalitatea acum.

Credem că nimic nu e întâmplător! -susțin reprezentanții Rotary Cetate.

Chiar dacă inițial exista intenția de a monta statuia în zona centrală a orașului, în final a fost aleasă locația perfecta pentru statuie la Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara. Construirea noului terminal a oferit contextul perfect de a alătura macheta avionului cu care Traian Vuia a executat primul lui zbor cu statuia care îl reprezintă atât de fidel.

Traian Vuia a ajuns acasă, așa cum frumos spunea Horațiu Rada, unul dintre inițiatorii proiectului, la întâlnire. Revenind la faptul că nimic nu este întâmplător, președintele Eleodor Coptil este născut în aceeași zi cu Traian Vuia, 17 august! Așa că acest proiect probabil trebuia să aibă loc în mandatul lui și nu oricum, ci ca evenimentul de deschidere.

”Dincolo de prezența într-un număr mare a colegilor din club, ne-am bucurat astăzi și de prezența oficialităților instituției gazdă, domnul director general al aeroportului, Dorel Grădinaru, și domnul Sorin Șipoș, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Traian Vuia. O altă prezență de marcă a fost și cea a guvernatorului districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova, Adrian Luca, un prieten al clubului și o figură remarcabilă a mișcării rotariene din România.

”Traian Vuia este o personalitate extraordinară, un inventator genial dar și o figură istorică ce trebuie privită cu foarte mult respect. Ne bucurăm că am reușit să ducem la bun sfârșit proiectul. Suntem mândri de rezultat. Vom continua să facem proiecte frumoase, importante și cu relevanță în comunitate” a spus președintele Eleodor Coptil.

Nu ne rămâne decât să ținem în continuare ștacheta ridicată și să facem proiecte frumoase și relevante pentru comunitate! De acum, orice om care zboară spre Timișoara din vest, est, sud sau din nordul planetei, va avea ocazia să-l vadă pe Traian Vuia, genialul inventator, iubitor de Banat, înfăptuitor de Unire! -este mesajul Clubului Rotary Cetate Timișoara.

Comentarii

comentarii