Acasă National Schimbările climatice, un pericol major în Europa

Schimbările climatice, un pericol major în Europa

DISTRIBUIȚI

schimbrile climatice un pericol majorConform unui sondaj de opinie – Eurobarometru special – nouă din zece cetăţeni ai Uniunii Europene consideră că schimbările climatice reprezintă un pericol major şi o problemă gravă. Marea majoritate (69 %) consideră că acestea reprezintă o problemă „foarte gravă” și 21 % – o „problemă destul de gravă”.

 

De asemenea, 80 % dintre respondenți sunt de acord că economia și ocuparea forței de muncă pot fi impulsionate prin combaterea schimbărilor climatice și prin utilizarea mai eficientă a energiei.

Țările cu numărul cel mai mare de respondenți care au fost pe deplin de acord cu ideea sunt Spania (52 %), Suedia (50 %), Malta (44 %), Irlanda și Cipru (43 %) și Grecia (42 %). Cea mai mică cotă a respondenților care au fost pe deplin de acord sau care tindeau să fie de acord cu ideea respectivă a fost de 65 % și s-a înregistrat în Estonia.

Doar 9 % dintre respondenți consideră că schimbările climatice nu reprezintă o problemă gravă. Pe o scară de la 1 (cea mai mică) la 10 (cea mai mare), gravitatea schimbărilor climatice a fost plasată la 7,3, rezultat comparabil cu cifrele din 2011 (7,4) și din 2009 (7,1) –informează eu.europa.eu.

„ Acest sondaj trimite un semnal puternic liderilor UE să adopte politici climatice îndrăznețe, pentru o redresare economică durabilă. De asemenea, reprezintă o încurajare și pentru noi, cei din cadrul Comisiei, de a continua să promovăm politici climatice ambițioase în Europa”, a declarat José Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene.

Comentarii

comentarii