Acasă Administraţie Podul Jiul, peste Bega, s-ar putea finaliza în acest an

Podul Jiul, peste Bega, s-ar putea finaliza în acest an

DISTRIBUIȚI

pod-begaTimişoara ar putea avea, în acest an, un nou pod peste Bega, „Jiul”, acesta fiind primul construit în ultimele aproape opt decenii în oraş, susţine primarul Nicolae Robu.
Proiectul podului va fi realizat de o firmă vieneză, iar construirea lui va decongestiona simţitor traficul rutier urban. Podul Jiul se va construi în prelungirea pasajului feroviar cu acelaşi nume care intră în lucrări de lărgire şi reamenajare îndată ce condiţiile meteo vor permite deschiderea şantierului.
„Am semnat contractul de proiectare pentru construirea podului în zona Jiul, firma câştigătoare este din Viena (…) şi are o sucursală şi în Bucureşti. Valoarea contractului este de circa 90.000 de lei fără TVA (…). Podul va fi prevăzut cu patru benzi de circulaţie, cu piste de biciclete pe fiecare sens şi trotuare care să asigure fluenţa circulaţiei persoanelor. Vor exista şi facilităţi adaptate pentru persoanele cu handicap”, spune Robu.
El a subliniat că extinderea pasajului Jiul şi construirea podului sunt proiecte prioritare pentru municipalitate în acest an, având ca obiectiv fluidizarea traficului rutier pe axa nord-sud a oraşului.
„Noi avem pe agendă lărgirea de la două la patru benzi a trei subpasaje din municipiu şi construirea a cinci poduri (…). După ce vom avea toate cele cinci poduri noi, oraşul va fi mult mai uşor de parcurs în mai multe direcţii şi nu vor mai fi probleme la traversarea Canalului Bega”, a completat primarul.
Edilul a spus că Timişoara are nevoie urgentă de câte un nou pod şi în zonele Bobâlna şi Solventul, precum şi în aval şi în amonte de actualul Pod Decebal.
Dacă înainte de 1900 Bega era traversată de peste 70 de poduri şi podeţe, acum mai există doar 11, două dintre acestea fiind nefuncţionale.

Comentarii

comentarii