Acasă Economic Euler Hermes deschide un birou regional în Timișoara

Euler Hermes deschide un birou regional în Timișoara

DISTRIBUIȚI

eulerEuler Hermes, liderul mondial în asigurarea creditului comercial a deschis un nou birou regional în Timișoara, care va deservi regiunea de vest a României.
Pentru al doilea an consecutiv, municipiul Timișoara ocupă locul 1 în topul orașelor pentru afaceri. Prin experiența acumulată de Euler Hermes România, acest birou va susține nevoile mediului de afaceri din aceasta zonă.
“Obiectivul nostru, la Euler Hermes, este de a ne ajuta clienții să ia decizii comerciale strategice, menținând, în același timp, o bună gestiune financiară.”, a declarat Cristina Rusuleanu, director general al Euler Hermes România. “Prin deschiderea biroului regional intenționăm să fim mai aproape de clienții actuali și viitorii noștri clienți care își desfășoara activitatea în zona de vest a țării. Ne preocupăm continuu pentru lărgirea gamei de servicii oferite companiilor cu sediul în România, adaptând soluțiile la mărimea, nevoile și industriile în care acestea activează.”
Consolidarea prezenţei în pieţele sale tradiţionale şi investirea în pieţe în dezvoltare reprezintă centrul strategiei Euler Hermes. Amprenta sa puternică globală din peste 50 de ţări este susţinută de reţeaua de informaţii de afaceri care urmăreşte şi analizează schimbările zilnice în bonitatea financiară a companiilor mici, medii şi multinaţionale. Conform rezultatelor publicate de Grupul Euler Hermes pentru anul 2015, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 2,6 miliarde Euro şi a asigurat tranzacţii de afaceri la nivel mondial de 890 miliarde Euro în expunere, la sfîrşitul anului 2015.
Birourile din România fac parte din Regiunea „Europa Centrala si de Est” a Grupului Euler Hermes, care include încă 4 ţări: Bulgaria, Cehia, Slovacia și Ungaria.

Cum funcţionează asigurarea de credit comercial

Asigurarea de credit comercial acoperă riscul de neplată al furnizorilor, atunci când aceștia livrează bunuri sau prestează servicii cu plata la termen clienților săi. Companiile sunt principala sursă de finanţare pentru alte companii. În vremuri de nesiguranţă economică şi volatilitate a pieţei, încrederea şi stabilitatea dobândite de companii pe parcursul multor ani pot fi şterse într-o secundă şi înlocuite cu neplata facturilor datorată insolvenţei sau disfuncționalității fluxului de numerar. Asigurarea de credit comercial oferă o linişte valoroasă companiilor, atunci când acestea explorează oportunităţi de creştere pe piața internă sau externă sau când se confruntă cu evenimente neaşteptate.
Polita de asigurare Euler Hermes oferă beneficiul prevenirii riscului de neplată prin analiza companiilor, recuperarea datoriilor restante şi despăgubirea pentru datoriile necolectate. Polița de asigurare acoperă 85-90% din valoarea creanțelor asigurate și neîncasate. Prima de asigurare anuală este calculată ca și procent aplicat la cifra de afaceri asigurabilă şi poate varia între 0.2% şi 1.0%. Termenele de plată maxime acceptate sunt de maxim 180 de zile, cu posibilitatea extinderii în funcție de specificul industriei. Riscul asigurat poate fi insolvența sau neplata prelungită din alte motive.

Comentarii

comentarii