Acasă Actualitate Nicolae Mustaţă din Hitiaş continuă lupta pentru dreptate (II)

Nicolae Mustaţă din Hitiaş continuă lupta pentru dreptate (II)

DISTRIBUIȚI

interviu nicolae mustata bInterviu cu un fost accidentat grav
În urmă cu trei ani, Nicolae Mustaţă a fost accidentat grav în comuna Hitiaş, din judeţul Timiş, în timp ce mergea liniştit pe stradă şi a trebuit să stea peste 300 de zile prin spitale pentru a se pune cât de cât pe picioare.
O maşină l-a lovit atât de tare, încât l-a aruncat pe carosabil aproape zdrobit. Efectele au fost dezastruoase. A trebuit să se trateze multe luni în spital pentru a  putea merge, dar a rămas cu sechele grave. Din păcate, când a ajuns la judecată, a pierdut. Mustaţă spune că în instanţă s-au folosit martori mincinoşi care au depus mărturie falsă împotriva lui. Acum, avocaţii lui au făcut apel.

Ce va nemulţumit cel mai tare la judecată?
Nu m-au lăsat să vorbesc. Nu au vrut să mă asculte. Eu am acte. Ştiu  ce fapte au făcut, dar nicio probă instanţa nu mi-a luat-o în seamă. Nu a fost valabilă. Dacă omori un câine, faci puşcărie, dar acel individ  a omorât şi 50 de oi şi nimic. Au zis că oile nu se pun. Am discul cum m-a lovit şi m-a aruncat pe asfalt. Oasele sunt toate lovite. Nu se gândesc oare la Dumnezeu? Au spus că eu mă legănam, că eram băut şi că mergeam prin mijlocul drumului. Nu e adevărat. Oamenii din sat m-au apărat şi au spus că eu nu beau deloc alcool. De ce? În urmă cu un an, înaintea accidentului, am avut un atac cerebral şi nu puteam să consum băuturi. Mai mult, au vrut să arate că nu aveam voie să merg singur, ci cu însoţitor. Din nou fals, pe documentul de ieşire din spital scrie clar că nu am nevoie de însoţitor. Mi-au dat gradul I de handicap, dar fără însoţitor. Au făcut ce au vrut şi nu m-am putut apăr.
Cât aţi stat în spital după accident?
Peste un an, în total. Am şase luni, numai cu corsetul, cu gâtul şi cu corpul. Am 100 de zile cu ochii. Am şapte internări a 14 zile. Am şi o internare la fizioterapie la Buziaş. Mai am 26 de zile la Timişoara, la spital.
Acum care este situaţia?
E băgat apelul, dar nici nu ştiu pe ce anume. M-am întâlnit cu cel care a semnat procesul verbal şi l-am întrebat cum de a semnat. L-am întrebat dacă el ar ieşi afară cu maşina fără asigurare. A zis că nu mai are timp de discuţii. Am vrut să vorbesc cu procurorul şef la Lugoj. Mi-a spus că nu era acolo la tribunal. Când s-a dus soţia să mă înscrie la audienţă, nu i-a dat dreptul. Când eu m-am dus mâine zi, mi-au dat, dar nu tot m-au primit.
Ce veţi face în continuare?
Voi lupta, dar mai bine mă omorau. M-au făcut alcoolist, beţivan, ce nu m-au făcut! Totul este o minciună, numai să se salveze pe el. Şi-a radiat maşina anul trecut. De ce şi-a radiat-o? Numai ca să nu mai existe dovezi care să îl încrimineze. Asigurarea e falsă, când i-au cerut-o nu are de unde să o dea. Asta e problema! Totul s-a făcut ca să iasă nevinovat. Eu  nu mai pot nici măcar să dorm noaptea. Am mai fost şi internat acum două luni, iarăşi din cauza accidentului. Au făcut în aşa fel, încât el să iasă nevinovat.

Comentarii

comentarii