Acasă Administraţie A fost semnat contractul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara

A fost semnat contractul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara

1865
DISTRIBUIȚI

Principala poartă feroviară a Timișoarei, Gara de Nord, va fi renovată în cadrul unui contract 21 de milioane de lei, finanțat de CFR SA. Contractul de execuție a fost semnat, acu urmează o perioadă de proiectare de șase luni.

Licitația pentru reabilitarea clădirii Gării de Nord a fost adjudecată și contractul semnat de CFR SA și un grup de patru firme care va efectua lucrarea. În primele 6 luni se va face proiectarea, iar apoi urmează un an pentru execuția lucrărilor. Valoarea contractului este de aproape 21 de milioane de lei, banii fiind asigurați din sursele proprii ai CFR SA.

”Am aflat de la conducerea Regionalei CFR Timișoara că principalele lucrări care se vor executa la cele cinci corpuri de clădire sunt consolidarea elementelor structurale afectate de degradări, intervenții asupra fațadelor și acoperișurilor, reabilitare termică, finisaje, se va monta un sistem paratrăznet nou.  Se va reface tunelul pietonal către peroane și se va realiza un nou acces în clădire, se montează un sistem de supraveghere video, se vor monta iluminat de tip LED, dar și un sistem audio nou. Se vor asigura, desigur, și spații comerciale. Pentru persoanele cu dizabilități, va fi realizat ghidaj tactil, pe marginea peronului, dar și alte facilități atât de necesare. În piațeta gării se va amenaja o fântână arteziană”, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Comentarii

comentarii