Acasă Actualitate A murit prof. univ. dr. Octavian Cira, fost președinte al PD Arad...

A murit prof. univ. dr. Octavian Cira, fost președinte al PD Arad și vicerector la UAV

DISTRIBUIȚI

Profesorul universitar, fostul vicerector și fostul politician Octavian Cira a murit ieri, la 68 ani. Anunțul a fost făcut de medicul Andy Glaser. Octavian Cira ar fi împlinit în 8 februarie 2023 69 ani.

Octavian Cira a fost profesor universitar și vicerector la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, autor de cărți de matematică, dar și președinte al Partidului Democrat (PD) Arad și consilier județean în perioada 1996 – 2000.

Acesta a absolvit în 1978 Facultatea de Științele Naturii, departamentul „Ingineria Calculatoarelor”, de la Universitatea de Vest din Timișoara, apoi a urmat studii masterale pe tema „Metode numerice pentru probleme la limit˘a slab neliniare”. Din 1990, a devenit lector la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. În 1998 a devenit doctor la Facultatea de Matematică și Ingineria Calculatoarelor, la Universitatea de Vest Timișoara, pe tema „Rezolvarea numerică a ecuațiilor algebrice”. În același a devenit profesor asociat la Universitatea „Aurel Vlaicu”, fiind în acea perioadă și vicedecan al Facultății de Inginerie și Economie, după care – între 1998 – 2000 – vicerector al Universității, iar din 2001 a devenit profesor universitar cu normă întreagă.

„O veste foarte tristă, bunul meu prieten de-o viață, Tavi Cira, ne-a părăsit. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate. Suferim alături de voi”, a scris pe Facebook medicul Andy Glaser.

 

Comentarii

comentarii