Acasă Actualitate Absolvenții din licee din mediul rural înscriși la UPT vor primi bursă...

Absolvenții din licee din mediul rural înscriși la UPT vor primi bursă specială de 580 lei, cazare și masă

1437
DISTRIBUIȚI

La Universitatea Politehnică Timișoara sunt disponibile 2.300 de locuri bugetate pentru admiterea 2018, față de 2.220 în 2017, dintre care o parte este destinată absolvenților de liceu din mediul rural. Pentru master sunt disponibile 1.600 de locuri. În 2017 au fost 1515.

Din numărul total alocat, 249 sunt pentru domenii prioritare, iar 75 de locuri sunt pentru tineri proveniți din licee din mediul rural. De asemenea, elevii care obținut premii la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale sunt admiși la Universitatea Politehnica Timișoara fără concurs. „Oricum, la UPT aveam din mediul rural în jur de 40 de absolvenți anual”, a spus prof. dr. Viorel Șerban, rectorul UPT, joi 5 iulie, într-o conferință de presă.

Din 2018 pentru absolvenții din mediul rural care se înscriu la UPT vor primi o bursă socială pentru asigurarea cheltuielilor de cazare și parțial de masă. “Nu știm să mai existe așa ceva în România la o universitate”, a spus prof.univ.dr.ing. Florin Drăgan. De asemenea, stedenții vor primi și o bursă specială de 580 lei.

 

Comentarii

comentarii