Acasă Actualitate Acasă în Banat! SOS casa familiei Stancu din Banloc

Acasă în Banat! SOS casa familiei Stancu din Banloc

DISTRIBUIȚI

“De la prima întâlnire cu ei, ne-a impresionat în mod plăcut grija pe care o poartă celor cinci copilași, unul dintre ei fiind cu nevoi speciale”, susțin tinerii voluntari.

Părinții sunt oameni harnici și muncitori și ar face orice pentru copiii lor. Însă nevoile sunt mari și deseori îi copleșesc, astfel încât le este dificil să facă investiții să își îmbunătățească substanțial condițiile de locuit. Tocmai de aceea mama a început să lucreze în Austria, pentru a aduce mai mulți bani în casă.

Căsuța în care locuiesc are un acoperiș cu probleme, dar este și mult prea mică pentru nevoile unei familii numeroase, cu un copil special. Au două camere micuțe, una în care dorm și a doua în care au dulapurile și majoritatea lucrurilor. Holul este transformat în bucătărie într-o parte și un loc de spălat, cu chiuvetă și mașină de spălat. Ar avea nevoie de încă o cameră, o bucătărie adevărată și o baie.

Însă nevoia cea mai urgentă este înlocuirea acoperișului foarte vechi și degradat,  întărirea zidurilor casei și   îmbunătățirea condițiilor de locuit. De mare ajutor ar fi un electrician care să ajute la schimbarea instalației electrice, veche și nesigură.

“Vrem să le dăm o mână de ajutor, atât cât putem! Și pentru că vrem să lucrăm acum, cât vremea încă mai permite, sâmbătă, 15 octombrie, ne-am propus să schimbăm acoperișul casei și în măsura în care vom reuși să strângem suficiente fonduri și materiale, să continuăm și cu alte lucrări”, mai susțin tinerii voluntari de la Acasă în Banat.

Toți voluntarii care doresc să se alăture sâmbătă, 15 octombrie, sunt bineveniți!

E nevoie de: grinzi, lăteți, scândură pentru acoperiș, tablă tip țiglă și accesorii, plăci de OSB – 4-5 bucăți  plasă rabitz – 2 sulurix50m, 10 saci multibat, 1 remorcă de nisip, necesar pentru instalația electrică, cuie – 10 kg, 2 uși de termopan pentru interior și 1 ușă de exterior.

Pentru donații în bani specificați în transfer „Casa Stancu Banloc”:

Titular: Asociația Acasă în Banat

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

Revolut: 0748918091

PayPal: acasainbanat@gmail.com

 

 

Comentarii

comentarii