Acasă Cultura Actorul de talie mondială, Marcel Iureş, va fi prezent, joi, la Teatrul...

Actorul de talie mondială, Marcel Iureş, va fi prezent, joi, la Teatrul Naţional Timişoara

1994
DISTRIBUIȚI

Retrospectiva reprezintă un omagiu adus lui Radu Gabrea, inițiatorul acestui festival și unul dintre puținii regizori români care au avut o carieră în cinema în afara țării.

Festivalul de Film Central European aduce la Timişoara, în perioada 3-9 septembrie, producţii recente din 16 ţări, premiate la nivel naţional şi internaţional, expoziţii, dezbateri, concerte, ateliere de film şi spaţii de proiecţie diverse. Accesul publicului la proiecțiile din Sala 2 a Naționalului timișorean este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Joi 7 septembrie în Sala 2 a Teatrului Național. Ora 17.00

Lansarea cărții “Radu Gabrea. Biografia unei opere” de Călin Stănculescu în prezența autorului. Ora 18.00

O poveste de dragoste, Lindenfeld (2014, România, 2014, 95 min.)

După 60 de ani, un german se întoarce la Lindenfeld, satul său natal din Banat. Se întâlnește cu Helga, iubita sa din tinerețe, care îi povestește despre suferințele locuitorilor, dar și cu fiul ei care încearcă să pună mâna pe averea omului de afaceri inclusiv prin angajarea unor actori pe post de locuitori ai satului părăsit.  Spectacol în prezența actriței Victoria Cociaș. Ora 20.00

Mănuși roșii (2011, România, 123 min.)

Filmul redă o poveste din primii ani de comunism, cea a idealistului student sas Felix Goldschmidt, arestat pentru un delict pe care nu îl înțelege.  Spectacol în prezența actorilor Alexandru Mihaescu și Marcel Iureș.

 

Comentarii

comentarii