Acasă Politica Adrian Năstase anunţă că nu mai candidează la şefia PSD

Adrian Năstase anunţă că nu mai candidează la şefia PSD

DISTRIBUIȚI

Adrian NastasePreşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, spune că motivele pentru care şi-a retras candidatura au legătură cu modul în care este organizat congresul, stabilirea normei de reprezentare, modificările de Statut, "desfiinţarea" Consiliului Naţional, şi spune că nu va mai candida la nicio funcţie în PSD.
"Au decis, în ciuda hotărârii pe care a luat-o CN, desfăşurarea la Romexpo. Au luat o decizie în legătură cu norma de reprezentare care validează fără niciun fel de criteriu creşterea la 225 a reprezentării uneia dintre organizaţii, dublând practic fără criterii, după părerea mea, această participare şi hotărând că nu va mai avea loc o şedinţă a Consiliului Naţional înainte de congres, care ar fi trebuit să aprobe materialele pentru congres, venind cu un proiect de statut de nicăieri, pe care l-a adus domnul Liviu Dragnea, fără ca, în sfârşit, Comisia care trebuia să pregătească acest statut să se fi întrunit", a explicat Adrian Năstase.
El a mai spus că, potrivit modificărilor aduse Statutului partidului, Consiliul Naţional este "practic desfiinţat", atribuţiile sale fiind transferate altor foruri. "Vorbim despre un cu totul alt partid (…) Nu am de gând să legitimez prin participarea mea în competiţie o competiţie în care nu cred", a mai spus Năstase, precizând că, după părerea lui, toate aceste elemente pe care le-a amintit "sunt gândite pentru a favoriza continuitatea la conducerea partidului".
Întrebat pe cine va susţine în continuare în lupta pentru şefia partidului, Năstase a spus că nu ştie, o problemă fiind că ar putea fi introdusă o regulă care nu mai permite anunţarea candidaturilor în cadrul congresului, trebuind anunţate din timp, "în aşa fel încât să se poată bloca lista şi apoi supune la vot într-un anumit mod".
Preşedintele Consiliului Naţional a mai spus că nu doreşte să mai candideze la vreo funcţie în partid. "Am mult prea mare preţuire pentru mine însumi, aşa cum spunea şi domnul Iliescu, şi din acest motiv, evident, nu vreau să particip la această chestiune. Rămân în continuare membru al partidului, nu doresc să candidez la nicio funcţie", a mai spus acesta.
Năstase a făcut anunţul retragerii candidaturii sale în şedinţa CEx al PSD, potrivit unor surse. El s-a declarat dezamăgit de faptul că au trecut la vot iniţiative precum organizarea congresului la Romexpo, acceptarea normei de delegaţi propuşi de Liviu Dragnea, dar mai ales de modul în care Mircea Geoană şi oamenii săi văd modificările la Statut.
 

Sursa NewsIn

Comentarii

comentarii