Acas─â Editorial Adrian Orza, punct de inflexiune

Adrian Orza, punct de inflexiune

7222
DISTRIBUIȚI

├Än urm─â cu numai c├óteva zile, candidatul la Prim─âria Timi┼čoarei, Adrian Orza, avea s─â anun┼úe public renun┼úarea la ideea ini┼úial─â, aceea de a intra ├«n competi┼úia pentru Timi┼čoara. De fapt, dezam─âgirea sa era ├«n jurul unui vis, al unui proiect, pe care l-a┼č numi ÔÇŁiluzieÔÇŁ, acela al unui parteneriat pentru administra┼úie din care urmau s─â fac─â parte mai multe partide, eliberate de interese politice, care s─â fi sus┼úinut un candidat unic. Interesele politice sunt peste cele administrative, ├«n Rom├ónia, mai ales, ┼či din p─âcate, administra┼úiile locale sunt ├«nc─â tributare orgoliilor din interiorul grupurilor, ├«n vreme ce administra┼úiile r─âm├ón cantonate ├«n neputin┼ú─â ┼či prafÔÇŽ ├Än Europa Occidental─â, oamenii aleg OAMENI. Nu conteaz─â partidul, dac─â omul este devotat ┼či dedicat comunit─â┼úii sale.

Adrian Orza a c├ó┼čtigat dou─â alegeri succesive, ├«n 2012 ┼či 2016, ca independent, fiind una din vocile sonore ale Consiliului Local Timi┼čoara. A reu┼čit s─â influen┼úeze prin atitudinile sale mai multe decizii, ├«n interesul ora┼čului Timi┼čoara.

Anun┼úul de a nu mai candida pentru func┼úia de primar al Timi┼čoarei a generat multe reac┼úii. Unele, implor─âri pentru ├«ntoarcerea la statutul de candidat, altele, pentru ├«ncurajarea r─âm├ónerii ├«n CL, ca ┼či consilier local. Pe re┼úelele de socializare, sute de mesaje de sus┼úinere pot fi citite, unele av├ónd chiar un con┼úinut deosebit de emo┼úional.

Adrian Orza este unul din pu┼úinii participan┼úi la via┼úa administrativ─â a Timi┼čoarei cu o cunoa┼čtere profund─â a legilor administra┼úiei locale, cu o abilitate vizibil─â ├«n ceea ce prive┼čte tentativele de ├«nc─âlcare a acestora, dar ┼či de identificare a pariurilor proaste pentru Timi┼čoara! Vocea sa ├«n Consiliul Local a contat ├«n ace┼čti ani, mai ales c─â era dup─â trei mandate de viceprimar al Timi┼čoarei, a┼čadar 20 de ani de administra┼úie! O experien┼ú─â ce nu poate fi negat─â! O munc─â ce nu poate fi contestat─â!

├Än acest moment, Adrian Orza s-ar putea afla ├«ntr-un punct de inflexiune. Acolo, mereu poate fi o schimbare. Via┼úa nu este o matematic─â greu de priceput. Mai degrab─â, oamenii complic─â lucrurile at├ót de mult, ├«nc├ót nu v─âd simplitatea ┼či bun─âtatea lucrurilor.

Adrian Orza ar trebui s─â r─âm├ón─â cel pu┼úin ├«n Consiliul Local, s─â fie o voce ├«n Timi┼čoara ┼či un timi┼čorean printreÔÇŽ cosmopoli┼úi!

Comentarii

comentarii