Acasă Eveniment Agent de poliţie arestat pentru o mită de 400 de lei

Agent de poliţie arestat pentru o mită de 400 de lei

551
DISTRIBUIȚI

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant, miercuri, 3 decembrie, un agent de poliţie judiciară din cadrul Secţiei 1 a Poliţiei Municipiului Timişoara, în timp ce primea o sumă de bani, în scopul neîndeplinirii atribuţiilor legale de serviciu.
La data de 22 noiembrie, ca urmare a faptului că nu a respectat semnalele luminoase şi acustice la o trecere peste calea ferată, denunţătorul C.C. a fost oprit în trafic pe raza municipiului Timişoara de un echipaj format din doi poliţişti, printre care şi agentul T.T.I. În loc să procedeze la luarea măsurilor legale, agentul de poliţie a acceptat propunerea cetăţeanului de a nu-l sancţiona, solicitând în schimb suma de 400 lei, aspecte ce au făcut obiectul denunţului adresat de către acesta Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş, care a pregătit flagrantul. Cei doi s-au întâlnit joi în parcarea farmaciei „Buna Vestire" din Timişoara pentru a-şi regla conturile, iar momentul a fost filmat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie. De asemenea, banii pe care denunţătorul i-a înmânat poliţistului au fost marcaţi de ofiţerii DGA.
În sarcina agentului de poliţie a fost reţinută săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 254 alin. 1 C.P. raportat la art. 7 din Legea 78/2000. Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, iar joi, 4 decembrie, agentul a fost prezentat Tribunalului Timiş care a hotărât arestare preventivă pentru 29 de zile.

Comentarii

comentarii