Acasă Actualitate Agenția de turism Kusadasi, aflată în incapacitate de plată, a rămas fără...

Agenția de turism Kusadasi, aflată în incapacitate de plată, a rămas fără licență

DISTRIBUIȚI

Ministerul Economei a anunțat că a sancționat agenția de turism tour operatoare Kusadasi contravențional cu amendă și, complementar, cu retragerea Licenței nr. 52/29.10.2018, în urma acțiunii de control desfășurate de inspectorii instituției. În urma verificărilor, a fost constatată încălcarea prevederilor art. 18, alin (1), din cadrul OG nr. 2/2018, respectiv comercializarea unor pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depășește suma asigurată prin instrumentele de garantare.

Măsurile de remediere dispuse pentru agenția de turism Kusadasi se referă, în primul rând, la onorarea tuturor obligațiilor asumate prin contractele încheiate cu turiștii până la data încheierii procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, respectiv 24 iulie a.c. Începând cu această dată, este interzisă încheierea unor noi contracte. Sancțiunile aplicate pot fi contestate în instanță de către operatorul economic în termen de 15 zile.

Ministerul precizează că societatea comercială menționată a depus, la data de 14 iulie a.c., o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței, cu posibilitate de reorganizare a activității. Agenția de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, respectiv 100.000 euro la asiguratorul Omniasig și 200.000 euro la Eurolife FFH, care pot fi accesate după declararea, în instanță, a insolvenței. Potrivit News.ro, valoarea amenzii date este de 20.000 de lei.

Deși agenția a depus cererea de insolvență pe 14 iulie, ea a făcut public acest anunț pe 20 iulie, pe site-ul său.

”Suntem nevoiţi să vă informăm că societatea Kusadasi se află în incapacitate de plată, drept urmare am depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei cu posibilitate de reorganizare a activităţii. Trebuie să vă specificăm că situaţia fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual, existând posibilitatea ca o parte din aceştia să poată efectua sejururile contractate, în funcţie de avansurile plătite către furnizori şi achitarea integrală din partea turistului/agenţiei revânzătoare”, se specifică în comunicatul publicat de companie la aceea dată.

Compania a cerut atunci ajutorul celorlante agenții care operează pe piață să preia pachetele vândute clienților. Ministerul Economiei a început ancheta agenției Kusadasi tot în data de 20 iulie.

Firma a fost înființată în 1998 și la început organiza vacanțe în Turcia cu autocarul. După aceea cu avionul și în ultimii ani s-a extins și în zona Egipt. Compania este deținută de familia Yapici.

 

Comentarii

comentarii