Acasă Actualitate AJOFM Timiș organizează Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi

AJOFM Timiș organizează Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi

1014
DISTRIBUIȚI

În data de 3 decembrie, la nivel mondial se celebrează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. 3 decembrie este cunoscută la nivel internaţional drept o zi plină de semnificaţie, un prilej de reafirmare a valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi, o zi care reuneşte sub acelaşi scop instituţii, persoane cu dizabilităţi şi organizaţii din domeniul dizabilităţii.

Pentru a marca acest eveniment AJOFM Timiş va organiza în data de luni, 3 decembrie 2018, Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, locul de desfăşurare al evenimentului va fi FITT – Casa Tineretului, str. Arieş, nr.19, începând cu ora 9:00.

Pentru o promovare cât mai eficientă a locurilor de muncă de care dispun și pentru a rezerva standuri destinate recrutării, angajatorii sunt rugaţi să transmită la AJOFM Timiş oferta de locuri de muncă vacante la adresele de e-mail daniela.mitrica@tm.anofm.ro, ajofm@tm.anofm.ro, sau prin fax la nr. 0256-294234.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş face cunoscut faptul că în baza Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, art 78 alin (1), persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă potrivit pregătirii profesionale, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti. De asemenea, autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.

„Totodată precizăm că participarea la această acţiune nu presupune nici un fel de cheltuieli din partea agentului economic”, este mesajul AJOFM Timiș.

 

Comentarii

comentarii