Acasă Sănătate Al 17-lea Congres Român de Flebologie are loc la Timișoara

Al 17-lea Congres Român de Flebologie are loc la Timișoara

DISTRIBUIȚI

În perioada 18-20 mai 2023, la Timișoara va avea loc al 17-lea Congres Român de Flebologie cu participare internațională, manifestare științifică devenită tradițională, la Hotelul NH Timișoara.

Specialiștii în domeniu vor dezbate problemele legate de flebologie. Congresul va fi condus de către prof. univ. dr. ab. Sorin Olariu, șeful clinicii Chirurgie I a Spitalului Județean Timișoara, președintele Societății Române de Flebologie și președintele congresului.

“După o perioadă de doi ani avem plăcerea de a ne reuni, de a schimba idei, de a socializa. Invităm personalități cu vastă expertiză în flebologie, medici care își desfășoară activitatea practică în acest domeniu: chirurgi, dermatologi, radiologi, medici de familie, medici rezidenți, studenți. Vă așteptăm cu drag să petrecem clipe plăcute împreună. Alături de comitetul de organizare vă doresc un bun venit și o ședere cât mai agreabilă în Timișoara”, este mesajul prof. dr. Sorin Olariu.

Flebologia este o specialitate medicală distinctă care are că preocupare o patologie medicală care, din nefericire, afectează o mare parte din populație (după studiul PEGASUS:1/3 din populația României) și ale cărei costuri nu sunt nici acum pe deplin cunoscute. Lipsa de interes privind această patologie medico-chirurgicală se explică prin faptul că, în lipsa tratamentului, nu generează mortalitate în mod direct.

Din acest motiv, în analizele statistice nu apare că și cauză directă a mortalității. O simplă privire aruncată pe cauza antecedentă stopului cardio-respirator (cauza directă a majorității deceselor din orice analiză statistică) va evidenția, într-un procent îngrijorător, una din complicațiile de temut ale insuficienței venoase cronice și anume, embolia – a explicat prof. dr. Sorin Olariu.

 

 

Comentarii

comentarii