Acasă Politica Alegeri în UDMR Timiş, la mijlocul lui ianuarie 2012

Alegeri în UDMR Timiş, la mijlocul lui ianuarie 2012

DISTRIBUIȚI

„Noul preşedinte nu va veni de pe Marte, ci dintre acei membri ai UDMR care au desfăşurat o activitate cât de cât în cadrul acestei organizaţii”, spune Halasz Ferenc, preşedintele UDMR Timiş
Filiala Timiş a UDMR va avea un nou preşedinte, începând din 21 ianuarie. Sau… va rămâne cel vechi… Nu se ştie. Candidaţii nu s-au anunţat şi nici actualul preşedinte – Halasz Ferenc – nu a spus dacă va candida sau nu pentru un alt mandat de preşedinte al UDMR Timiş. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 13 ianuarie… ora 13… Adunarea care va alege noul preşedinte va fi constituită din 147 de delegaţi. 125 reprezintă diferitele localităţi, 15 delegaţi vor reprezenta cele trei organizaţii de tineret şi 7 locuri pentru reprezentanţii bisericilor istorice de pe lângă comunitatea maghiară. Noul preşedinte al filialei Timiş a UDMR va avea un mandat de trei ani. Filialele locale care, până în data de 18 ianuarie, nu fac alegeri pentru o nouă conducere locală vor avea dreptul să trimită reprezentanţi la alegerile judeţene, dar nu vor avea drept de vot. „Noul preşedinte nu va veni de pe Marte, ci dintre acei membri ai UDMR care au desfăşurat o activitate cât de cât în cadrul acestei organizaţii”, spune Halasz Ferenc.

„Zona cea mai dificilă pentru noi este oraşul Timişoara”

Au avut loc alegeri în filialele locale de la Deta, Tormac, Jimbolia, Gătaia, Sânmartinu Maghiar, vor fi şi la Otelec. „Sunt localităţi unde ponderea populaţiei maghiare este relativ ridicată. S-au desfăşurat şi mai multe întâlniri şi alegeri unde s-au reconstituit filiale UDMR noi: Ghiroda, Dragşina (aparţine comunei Chevereşu Mare), Uivar. Sunt trei filiale nou înfiinţate la nivel de judeţ, până în momentul de faţă”, spune preşedintele UDMR Timiş. În Timişoara sunt trei organizaţii de cartier gata constituite, iar săptămâna viitoare se vor mai constitui trei. În total, vor fi 22 de filiale de cartier. „Zona cea mai dificilă pentru noi este oraşul Timişoara, unde trăieşte o infimă parte de comunitate maghhiară, care e relativ greu de găsit”, spune Halasz Ferenc.

 

Comentarii

comentarii