Acasă Actualitate Alexandru Daminescu desemnat cel mai bun portar la a XIV-a ediţie Milan...

Alexandru Daminescu desemnat cel mai bun portar la a XIV-a ediţie Milan Junior Camp

DISTRIBUIȚI

380 de copii din 39 de ţări, 90 de antrenori, 32 de echipe împărţite în 2 categorii de vârstă, 11 – 14 ani şi 7 – 10 ani, un total de 1.400 de persoane implicate, participarea directă a unor legende AC Milan ca Franco Baresi, Filippo Galli, Daniele Massaro şi Adriano Galliani în baza sportivă Vismara şi un meci spectacol pe San Siro între AC Milan şi Chievo Verona – ar fi rezumatul unui sejur perfect la Milano plin de soare şi performanţe speciale pentru Alexandru Daminescu, 12 ani, din Timişoara.

Alexandru DAMINESCU, un junior în vârstă de 12 ani, legitimat la clubul FC Electrica 1869 Timişoara, a fost desemnat cel mai bun portar a celei de-a 14-a ediţie a galei finale Milan Junior Camp ce a avut loc recent la Milano. Acesta a facut parte dintr-o echipă multinaţională de juniori din Europa, în special din Suedia şi Danemarca, ce a terminat pe locul 3 din cele 25 de echipe la categoria de vârstă 11 – 14 ani. Alexandru Daminescu a fost unul dintre protagoniştii finalei care a reunit la Vismara aproape 400 de copii, din 39 ţări. După ce a luat doar 2 goluri în 5 meciuri din faza grupelor, el a fost desemnat să apere suplimentar pentru mai multe echipe din turneu, atunci când programul meciurilor echipei sale o permitea. In plus, o parte din cei 90 de antrenori prezenţi la eveniment au cerut referinţe legate şi de alţi români care s-au remarcat la ediţiile precedente Milan Junior Camp printre care Andrei CHIRIAC (în 2011), Marius COCÎRLĂ şi Sebastian STERIU (în 2009 la prima ediţie la care ţara noastră a luat parte).
Milan Junior Camp este primul proiect oficial în Romania al celui mai titrat club de fotbal din lume, organizat în parteneriat cu Intesa Sanpaolo Bank. Alexandru Daminescu este primul portar junior din România care merge la finala de la Milano. Aici el s-a putut bucura de un adevărat regal fotbalistic pe San Siro, alături de familia sa, iar în pauza meciului dintre AC Milan şi Chievo Verona, terminat cu 3 la 0 în favoarea gazdelor, a facut turul de onoare al stadionului alături de întreaga delegaţie Milan Junior Camp. Anul trecut Milan Junior Camp a avut loc în 172 de locaţii diferite din 39 de ţări şi a implicat 15.000 de copii care s-au antrenat preţ de 249 de săptămâni sub culorile rosso nero.
Pe piaţa locală proiectul Milan Junior Camp organizat cu sprijinul Intesa Sanpaolo Bank are un istoric de 5 ani (3 ediţii în Bucureşti şi 2 la Timişoara) şi a implicat în total peste 800 de copii care s-au antrenat gratuit o săptamână după metodele specifice AC Milan. Toţi copiii participanţi la Milan Junior Camp au beneficiat gratuit de un kit complet de echipament sportiv în culorile AC Milan (2 tricouri, 2 şorturi, 2 perechi de şosete şi un rucsac).
Proiectul Milan Junior Camp s-a bucurat de mare succes în Romania ca peste tot în lume şi mai mulţi oameni de fotbal printre care Daniele Massaro, Franco Baresi, Cosmin Contra, Miodrag Belodedici sau Răzvan Lucescu au salutat acest program gratuit de pregătire sportivă marca AC Milan şi au încurajat în mod direct viitorii fotbalişti.

Comentarii

comentarii