Acasă Actualitate Alin Nica cere participarea firmelor românești la reconstrucția Ucrainei după război

Alin Nica cere participarea firmelor românești la reconstrucția Ucrainei după război

DISTRIBUIȚI

La Timișoara are loc ședința Comisiei pentru cetățenie, guvernanță, afaceri externe și instituționale (CIVEX) a Comitetului European al Regiunilor, organizație  în cadrul căreia Alin Nica este vicepreședinte. În prima zi a discuțiilor, pe lângă alte subiecte frumoase și europene, liderul CJ Timiș a vorbit despre participarea firmelor private românești la reconstrucția Ucrainei după război, desigur pe bani europeni. El spune că administrațiile locale românești ar putea să învețe autoritățile locale ucrainene să conducă administrativ mai bine.

”Astăzi, Timișoara a găzduit Europa, iar în fața reprezentanților săi am susținut rolul strategic pe care România îl poate avea în procesul de reconstrucție al Ucrainei.

Cred că firmele private din România au capacitatea să acceseze fonduri europene dedicate reclădirii Ucrainei și îmi doresc ca, pe viitor, acestea să se mobilizeze în procesul de integrare în UE al vecinilor noștri încercați de prea multe suferințe.

Acest punct de vedere l-am susținut în cadrul ședinței Comisiei pentru cetățenie, guvernanță, afaceri externe și instituționale (CIVEX) a Comitetului European al Regiunilor, ocazie cu care am scos în evidență și dorința autorităților locale și județene din România de a contribui cu asistență tehnică instituțională în Ucraina.

Modul în care va fi configurat mecanismul de finanțare pentru reconstrucția Ucrainei si pentru pregătirea acesteia în vederea aderarii la UE este un subiect de mare actualitate în Europa, iar în cadrul ședinței CIVEX organizată de Consiliul Județean Timiș am subliniat oportunitatea și necesitatea implicării țării noastre în reformarea Ucrainei”, a spus Nica.

El s-a dovedit din nou un mare apărător pentru Republica Moldova, despre care a spus că trebuie primită în UE.

”Tot astăzi, am discutat despre procesul de extindere al Uniunii Europene și am cerut condiții egale pentru Republica Moldova, un grup de lucru special care să accelereze procesul aderării fraților de peste Prut la standardele europene. Cred că România poate servi ca punte de legătură a Europei către Republica Moldova și poate juca un rol vital în promovarea valorilor democratice, a bunei guvernări și a identității europene”, mai spune șeful CJT.

 

Comentarii

comentarii