Acasă Administraţie Alin Nica răspunde acuzațiilor lansate de Dominic Fritz în cazul Colterm: Lumea...

Alin Nica răspunde acuzațiilor lansate de Dominic Fritz în cazul Colterm: Lumea s-a saturat de lamentările și neputința actualului primar

1155
DISTRIBUIȚI

Șeful CJ Timiș, Alin Nica, s-a trezit acuzat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, pentru faptul că Guvernul României nu a alocat încă banii pentru cumpărarea de certificate verzi pentru Colterm, deci implicit pentru că societatea a primit o amendă de 21 de milioane de euro, el reacționând și spunând că a fost speriat de comunicatul de presă lansat de colegul său de coaliție. Răspunsul a venit prompt și spune că, de fapt, Fritz este total depășit de situație, timișorenii fiind în pericol să rămână fără apă caldă.

”Timișorenii, spitalele și școlile din Timișoara riscă să rămână fără apă caldă și căldură deoarece conducerea Primăriei Timișoara este incapabilă să administreze situația de la Colterm. Lipsa de profesionalism este accentuată de faptul că primarul Dominic Fritz refuză orice răspundere, arătându-se complet depășit de situație.

Am observat că actualul primar al Timișoarei a devenit un maestru al neasumării și, de câte ori are ocazia, își deleagă toate atribuțiile. Din păcate pentru el și din păcate pentru timișoreni, Coltermul nu poate fi delegat”, spune Nica.

Fritz știa situația de la Colterm atunci când a candidat și nu a reușit decât să aducă un director penal și să numească oamenii de partid în Consiliul de Administrație.

”Când a candidat, Dominic Fritz a știut de Colterm, ba chiar a declarat că va rezolva problema. Când a pus directorul cu istoric penal a cărui primă acțiune a fost să-și comande limuzină de serviciu, Dominic Fritz a știut de Colterm. Când și-a impus oamenii din anturajul de partid în Consiliul de Administrație, Dominic Fritz a știut de Colterm.”, mai menționează Nica.

Primarul dă vina pe toată lumea, el nu își asumă nimic. Iar în România banii se alocă ”pe față” spune Nica, nu ca și în alte părți, ”discert”.

”În afara aplicării tehnicii struțului de fiecare dată când a fost vorba de soluții concrete, ce a făcut Dominic Fritz pentru prevenirea dezastrului de la Colterm? Fără să aibă o explicație logică, astăzi dă vina pe fostul primar, pe Guvern, pe mine, pe oricine. Vă spun sincer că m-a speriat comunicatul lui de presă în care afirma că a purtat “cu discreție” discuții despre alocarea de fonduri printr-o hotărâre de Guvern. Nu știu în care parte a Germaniei a crescut Dominic Fritz, dar îi aduc la cunoștință că, noi, aici în România, încercăm să scăpăm de meteahna alocării de fonduri “cu discreție”. Banii publici se acordă transparent și justificat. Banii de la Guvern nu sunt meniți să acopere managementul defectuos. Am semnat referatul pentru alocarea banilor către Timișoara și am susținut demersul cu condiția ca respectivii bani să fie cheltuiți CORECT și EFICIENT”, a mai subliniat șeful PNL Timiș.

Referindu-se direct la acuzația adusă de Dominic Fritz cum că ar fi de vină pentru pierderea banilor, Nica spune că de fapt situația ar fi mult prea dificilă la Colterm, ceea ce ar fi dus la întârzieri.

”Ce ar trebui să ne spună Dominic Fritz este cum a reușit să piardă alocarea de la Guvern deși a fost susținută public de către mine și agreată la nivel de Guvern. Oare atât de grave sunt problemele de management la nivelul Primăriei Timișoara încât acei bani nu au mai putut fi alocați? Situația este foarte gravă și toată lumea, de la Timișoara la București, s-a saturat de lamentările și neputința actualului primar. Îi solicit public lui Dominic Fritz să prezinte soluțiile pentru Colterm și să aducă în dezbatere publică planul de redresare al companiei astfel încât, în toamnă, să nu fim nevoiți să reinventăm apa caldă la Timișoara. Sau, dacă nu este capabil să gestioneze situația, îl invit să facă un pas în spate și să îi lase pe alții care înțeleg ce înseamnă administrația publică”, a încheiat Nica.

 

Comentarii

comentarii