Acasă Politica Alin Nica: ”Simonis a cumpărat, pe persoană fizică, câțiva aleși locali. Comunitățile...

Alin Nica: ”Simonis a cumpărat, pe persoană fizică, câțiva aleși locali. Comunitățile locale rămân liberale”

DISTRIBUIȚI

”Trădarea” aleșilor locali din Timiș care au plecat de pal PNL la PSD nu a căzut bine în contextul în care la București s-a stabilit o colaborare între cele două partide la alegerile viitoare. Președintele PNL Timiș, Alin Nica, critică modul în care Alfred Simonis, omologul său de la PSD, a racolat primari, viceprimari și consilieri locali.

”Felul în care președintele PSD Timiș înțelege să înceapă colaborarea stabilită zilele trecute la București depășește limita unei politici decente. Deputatul Simonis, sub amenințarea candidaturii la Consiliul Județean Timiș, a prezentat de-a valma primari, viceprimari și cam orice altă persoană dispusă să îl susțină, în speranța că va recupera pierderile înregistrate în jocul de putere din interiorul PSD-ului”, spune Nica.
PNL Timiș consideră că plecarea unor oameni din partid este întotdeauna o pierdere, indiferent de situație, spune șeful PNL Timiș.

Totuși, acesta spune că lui Simonis nu i-a ieșit toată ”manevra”.
”Știm că deputatul Simonis s-a lăudat că 15 primari de la PNL vor veni la el, dar din câte se vede sunt doar 5, dintre care unul a anunțat că pleacă din PNL acum mai bine de 3 ani, atunci când fiul său, condamnat pentru infracțiuni cu violență, a fost scos de pe lista consilierilor județeni ai partidului. Simonis a mai reușit performanța de a fura câțiva viceprimari PNL din localități cu primari PNL și cu majorități liberale în consiliile locale, speculând nemulțumirea firească a oamenilor de pe locul 2”, este reacția lui Alin Nica.
El încearcă să analizeze și cele spuse de primarii plecați, care au menționat că nu au fost susținuți de partid.
”Cei care au plecat din PNL Timiș au spus că nu au fost ajutați de PNL și singurul care a făcut acest lucru a fost deputatul Simonis. Afirmațiile sunt grave căci multe dintre cererile lor excedau cadrul legal și eu nu am fost dispus să trec peste lege pentru a-i mulțumi. Nu voi fi de acord niciodată să încalc legea pentru a ține aproape câțiva oameni care se joacă de-a șantajul și care au mai multe interese personale decât au cereri pentru comunitățile lor”, conform lui Nica.
La alegeri, manevrele politice făcute se vor întoarce împotriva lui Simonis, a permutărilor în stil golănesc făcute, e părerea liderului liberal. Partidul are soluții peste tot, spune acesta.

”Îl asigur pe domnul Simonis că aceste permutări în stil golănesc pe care le-a făcut vor fi sancționate la alegerile locale. Avem soluții pregătite pentru toate localitățile pe care Simonis le crede acum câștigate. Vom continua să facem o politică cinstită și sunt sigur că oamenii vor aprecia acest lucru. Încercările lui Simonis sunt în zadar, căci PNL va câștiga Consiliul Județean Timiș”, încheie Alin Nica.

Comentarii

comentarii