Acasă Actualitate Alin Nica va contribui la alegerea proiectelor cu importanță pentru valorile europene

Alin Nica va contribui la alegerea proiectelor cu importanță pentru valorile europene

DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost desemnat membru în cadrul organismului european care se ocupă cu selectarea și monitorizarea siturilor care dețin sau primesc ”marca patrimoniului european”.

”Astăzi (n.r. marți) am fost desemnat membru în juriul european pentru selectarea și monitorizarea siturilor care dețin “marca patrimoniului european”. Este o onoare să fiu parte a unei echipe europene de experți culturali care lucrează pentru Comisia Europeană și sper ca experiența dobândită în această calitate să poată fi valorificată în Timișoara, viitoare Capitală Europeană a Culturii”, a anunțat Nica.

El speră că această numire să ajute la dezvoltarea Timișului în acest domeniu.

”Mariya Gabriel, comisar european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, căreia i-am prezentat inițiativele noastre, ne-a transmis tot sprijinul și încrederea că în următorii ani, Timișoara și Timișul vor reuși să își atingă potențialul”, a mai spus Nica.

Siturile patrimoniului european sunt puncte cu o însemnătate deosebită pentru construcția Europei de astăzi. De la începutul civilizației până la Europa pe care o vedem astăzi, aceste situri celebrează și simbolizează idealurile, valorile, istoria și integrarea europeană.

Din 2013, aceste situri au fost selectate pentru valoarea lor simbolică, pentru rolul pe care l-au jucat în istoria europeană și pentru activitățile pe care le oferă. Ele apropie mai mult Uniunea Europeană de cetățenii săi.

 

Comentarii

comentarii