Acasă Politica Alina Gorghiu aplică prezumţia de nevinovăţie pentru inculpatul Nicolae Robu

Alina Gorghiu aplică prezumţia de nevinovăţie pentru inculpatul Nicolae Robu

508
DISTRIBUIȚI

robu diaconu alinaSenatoarea PNL de Timiş, Alina Gorghiu, spune că tratează situaţia lui Nicolae Robu respectând principiul de nevinovăţie şi nu se pune problema ca preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, să fie schimbat din funcţie, întrucât statutul partidului nu prevede aşa ceva.

“Lucrurile se vor lămuri în instanţa de judecată. Dacă de la Bucureşti lucrurile pot să pară într-un fel, de la Timişoara se cunoaşte clar că onestitatea este punctul forte al primarului Nicolae Robu. Este un moment greu pentru domnia sa, iar eu ca senator de Timiş, cred că e firesc să-i dau suportul meu domnului primar şi să-i dau credit că cele spuse de domnia sa sunt lucrurile corecte şi cele adevărate. Statutul (PNL, n.r.), ştiţi foarte bine, nu prevede în acest moment niciun fel de sancţiune. Îi ţin pumnii să aibă soluţia pe care ne-o dorim cu toţii în instanţa de judecată”, a spus Alina Gorghiu în conferinţa de presă din 15.11.2018, de la PNL Timiş.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă primarului Nicolae Robu, luni, că este inculpat şi că începe urmărirea penală în dosarul retrocedărilor de locuinţe pe Legea 112, din 1996, în care se vorbeşte de aproape 1.000 de locuinţe, dar edilul susţine că este nevinovat întrucât nu a retrocedat “decât două magherniţe, într-o curte”, unor chiriaşi cu adevărat săraci.

Primarul a răbufnit că DNA l-a băgat în aceeaşi oală de 1000 de locuinţe cu cei din administraţia Ciuhandu, afectându-i imaginea de primar “supra-cinstit” şi “supra-corect”.

El a anunţat deja că nu va demisiona de la şefia PNL Timiş, întrucât a adus doar plusuri partidului.

Comentarii

comentarii