Acasă Politica Alina Gorghiu cere, de la Timișoara, demisia lui Tudorel Toader

Alina Gorghiu cere, de la Timișoara, demisia lui Tudorel Toader

1992
DISTRIBUIȚI

Senatoarea liberală de Timiş Alina Gorghiu a declarat joi, la Timişoara, că PNL a prezentat o moţiune simplă pe tema justiţiei, considerând că „demisia ministrului Tudorel Toader este acum singura posibilitate pentru a opri această ofensivă împotriva justiţiei”. 

„Este un demers preventiv, încă legile nu sunt în parlament, dar propunerile sunt atât de grave, încât nu puteam sta pasivi, nefăcând nimic. Am declarat deja că în Guvernul PSD se minte cu lucruri grave, referindu-mă atunci la dezminţirile venite din partea Comisiei Europene, care a spus că este surprinsă că în presa românească se discută despre faptul că propunerile de modificare a legilor justiţiei ar fi fost cunoscute de Comisie”, a afirmat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă. 

În altă ordine de idei, referindu-se la audierea, săptămâna viitoare, în Comisia juridică a ministrului pentru relaţia cu parlamentul, Viorel Ilie, parlamentara a spus că PNL se teme că PSD va continua cruciada pe care o duce împotriva justiţiei şi va vota împotrivă pe o cerere „firească”, cea de începere a urmăririi penale, „deja vorbindu-se de prigoană politică, ceea ce nu e în regulă”. 

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a reamintit că în perioada 18 – 21 septembrie va veni în România o misiune a Comisiei Europene de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) iar pe agenda discuţiilor cu autorităţile de la Bucureşti se va afla modalitatea de numire a procurorilor-şefi ai principalelor parchete, codul de conduită al parlamentarilor, aplicarea criteriilor de integritate şi raportarea parlamentului la solicitările de ridicare a imunităţii aleşilor. 

„Vizita va avea în vedere un spectru larg de probleme legate de parlament, cum sunt conduita şi integritatea parlamentarilor sau situaţia solicitărilor de ridicare a imunităţilor. În acest context, sunt de neînţeles motivele pe care le-ar putea avea Liviu Dragnea pentru a susţine în guvern un ministru aflat într-o asemenea situaţie care afectează credibilitatea întregului cabinet. În parlament nu se votează asupra vinovăţiei sau a nevinovăţiei, ci pentru ca justiţia să se apuce de treabă într- un caz sau în altul”, a detaliat senatoarea. 

Sursă: Agerpres

Comentarii

comentarii