Acasă Economic Alina Gorghiu, întâlnire cu ambasadorul Ungariei. Tema discuțiilor: deschiderea PTF Beba Veche-Kübekháza

Alina Gorghiu, întâlnire cu ambasadorul Ungariei. Tema discuțiilor: deschiderea PTF Beba Veche-Kübekháza

DISTRIBUIȚI

Vineri, 26 noiembrie, Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, s-a întâlnit cu Botond Zákonyi, ambasadorul Ungariei la București. Discuțiile s-au purtat pe tema deschiderii punctului internațional de trecere a frontierei de la Beba Veche-Kübekháza. Gorghiu dorește accelerarea tratativelor și le propune celorlalți parlamentari de Timiș să semneze o adresă comună.

„Și România, și Ungaria, și Serbia au numai de câștigat prin operaționalizarea acestui punct de frontieră.  Argumentele sunt multe: intensificarea schimburilor economice, culturale, educative, sportive, descurajarea traficului ilegal de orice fel, un grad sporit de securitate a frontierelor etc. Ca să nu mai vorbim de faptul că localnicii nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri în plus pentru a ajunge de la Beba Veche la Szeged și invers.

Săptămâna viitoare, voi face un demers pentru impulsionarea tratativelor dintre Guvernul României și cel al Ungariei pentru deschiderea acestui punct internațional. Sper ca adresa pe care o voi înainta Ministerului Afacerilor Externe, cât și Ambasadorului Ungariei la București, să fie semnată de toți parlamentarii de Timiș!”, transmite Alina Gorghiu.

Comentarii

comentarii