Acasă Politica Alina Gorghiu a interpelat miniștrii despre trei probleme ale județului Timiș. Încă...

Alina Gorghiu a interpelat miniștrii despre trei probleme ale județului Timiș. Încă nu a primit răspuns

1939
DISTRIBUIȚI

Senatoarea PNL de Timiș Alina Gorghiu, a interpelat mai mulți miniștri de resort ai Guvernului PSD, la finele sesiunii parlamentare trecute, despre trei probleme importante ale județului Timiș, dar încă nu  primit răspuns.

Este vorba despre taberele școlare administrare de guvern, dar cerute de mai mult timp de CJT, pentru a le putea reabilita și da în folosință, despre Punctul de Trecere a Frontierei de la Foieni, care ar trebui permanentizat, și despre transportul feroviar pe relația Jimbolia – Lovrin, care … nu există.

„Înainte de 1990, în Timiș existau 10 tabere școlare, acum mai sunt trei, dintre care doar două funcționale. Ministerul să se hotărască dacă le transferă la CJT sau dacă le păstrează, ce are de gând cu ele.

Pentru Punctul de frontieră de la Foieni, orarul de funcționare este acum între orele 00.00 – 20.00, iar eu am cerut orar nonstop, precum și permiterea accesului și al mașinilor cu un tonaj de până la 7,5 tone.

L-am interpelat și pe ministrul Cuc (al Transporturilor) pentru situația circulației trenurilor pe relația Jimbolia – Lovrin. Sunt 350 de elevi care fac naveta între Lenauheim-Lovrin și nu au cu ce să meargă. Iar cei care au nevoie de un medic sau alte probleme, nu au mijloc de transport. Să ne spună dacă are de gând să introducă vreun tren și pe ceastă rută, iar până atunci, cum este asigurat transportul”, a spus Alina Gorghiu.

 

 

Comentarii

comentarii