Acasă Actualitate Timişoreanul Ioan Savu – propus secretar de stat în locul lui George...

Timişoreanul Ioan Savu – propus secretar de stat în locul lui George Costin

365
DISTRIBUIȚI

Revoluţionarul timişorean Ioan Savu a fost propus de către ALTAR Timişoara şi Forumul Revoluţiei (preşedinte Ioan Cin) în funcţia de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Parlamentul României, în locul lui George Costin, anchetat de DNA. “Nu îl poate contesta nimeni pe Savu!”

„E un om moral, pe care nu îl poate contesta nimeni şi va putea face cinste atât nouă, timişorenilor, cât şi revoluţionarilor, în general. Noi îl vom sprijini să facă în totalitate curăţenie în rândul revoluţionarilor, dacă va fi numit în funcţie. Vom face toate demersurile ca noul secretar de stat să fie Ioan Savu”, a spus Virgil Hosu, preşedintele ALTAR, joi, 1 martie. Se pare că asociaţiile de revoluţionari se vor împăca, în sfârşit, în ceea ce priveşte epurarea de impostori sau vor deveni şi mai dezbinate. Virgil Hosu, preşedintele ALTAR Timişoara, a spus că noul proiect al Legii 341, numită şi  Legea Recunoştinţei, va intra în dezbatere la Camera Deputaţilor, marţi, 6 martie, cu amendamentele propuse de către ALTAR şi Forumul Revoluţiei, plus unele adăugiri aduse de către Niculae Mircovici, împuternicitul altor zeci de asociaţii din Banat.

“Fără implicarea Timişoarei nu se poate!”

“Fără implicarea totală a Timişoarei, care a făcut revoluţia, nu se poate. ALTAR şi Forumul Revoluţiei au lucrat la proiect şi dorim acum, ca niciodată, să se facă în totalitate curăţenie în rândul revoluţionarilor. La situaţia actuală gravă sunt părtaşi secretarii de stat, comisia parlamenară şi unii preşedinţi de asociaţii. E o ruşine. Pe spatele poporului român s-a construit o filieră de nesimţiţi, care a făcut falşi revoluţionari. Vrem să se formeze o comisie independentă, care să cureţe asociaţiile de impostori”, a spus Virgil Hosu, preşedintele ALTAR. “Forumul Revoluţiei şi ALTAR au contribuit şi au participat activ la redactarea acestui proiect al Legii 341, timp de şase luni. Unii colegi s-au împotrivit sistematic, dar noi ne-am bătut într-una, am găsit oameni cinstiţi, care ne-au sprijinit şi doresc să fie eliminaţi impostorii dintre adevăraţii luptători în revoluţia din ‘89”, a spus Ioan Cin. Revoluţionarii timişoreni vor ca, timp de şase luni, să fie reverificate toate dosarele. “Dacă guvernul îi va scoate din rândurile noastre pe infractori, atunci va fi cel mai bun guvern. Voi fi mulţumit. Dorim să se facă curăţenie. Vom sta la dispoziţia DNA, 24 de ore, din 24. Dacă vom fi solicitaţi, vom merge, fiindcă nu avem nimic de ascuns. Cine a furat să dea înapoi tot şi să meargă la puşcărie!”, a spus Nicolae Adam.
 

 

Comentarii

comentarii