Acasă Economic Ambulatoriile Spitalului Judeţean Timişoara şi al celui de Boli Cronice Sebiş, modernizate...

Ambulatoriile Spitalului Judeţean Timişoara şi al celui de Boli Cronice Sebiş, modernizate cu finanţări europene Regio-POR

DISTRIBUIȚI

ambulatoriuAmbulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean Timişoara şi cel al Spitalului de Boli Cronice din Sebiş vor beneficia de lucrări de modernizare şi de reabilitare, după ce, marţi, au fost semnate contractele de finanţare dintre Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi beneficiari, finanţările fiind asigurate din fonduri europene prin programul Regio-POR.
Proiectul pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean Timişoara are o valoare totală de 56,36 milioane de lei, din care cota nerambursabilă ajunge la aproape 42 milioane de lei şi va presupune modernizarea şi dotarea cu echipamente medicale a secţiilor din cadrul acestuia, dar care sunt amplasate în mai multe locaţii (Ambulatoriul Spitalului Judeţean, Ambulator Clinica de Chirurgie Plastică de la Casa Austria, Ambulatoriul Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie, Ambulatoriile Pediatrie, ORL (copii şi adulţi) şi Obstetrică/Ginecologie din cadrul Clinicii Bega). „Aceste lucrări vor permite creşterea cu 30% a numărului de pacienţi prin sporirea capacităţii de furnizare a serviciilor ambulatoriului, ca o consecinţă a reducerii timpului necesar de analiză per pacient”, a explicat Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul Judeţean Timişoara. Graţie aceluiaşi program, va creşte gama investigaţiilor medicale cu 15%, concomitent cu scăderea costului per pacient cu 10%, dar şi scăderea cu 15% a numărului pacienţilor internaţi şi cu acelaşi procent a redirecţionărilor spre alte unităţi sanitare. Aici se doreşte ca 21 de departamente să fie modernizate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie, vor fi achiziţionate 228 de echipamente medicale, trei dintre ele fiind unive în zona de vest a ţării (elastofag, pentru explorări gastroenterologice, un computer tomograf pentru neurochirurgie, şi un RMN Tesla pentru radiologie şi imagistică). Durata de implementare este de 11 luni de la semnarea contractului.
La Spitalul de Boli Cronice Sebiş se va derula un proiect de reabilitare, dezvoltare şi modernizare a ambulatoriului, în valoare totală de 2,3 milioane de lei, din care 1,68 de milioane de lei este cota nerambursabilă. Aici se vor efectua lucrări care vor duce la creşterea accesului la o infrastructură de sănătate modernă, îmbunătăţindu-se substanţial calitatea actului medical şi a condiţiilor de investigaţie medicală, prin modernizarea echipamentelor medicale de specialitate şi a mobilierului specific din cinci cabinete de specialitate. „Printre obiectivele urmărite se au în vedere lărgirea gamei de servicii medicale în ambulatoriu prin înfiinţarea de noi secţii, creşterea accesului la servicii medicale moderne, scăderea numărului de pacienţi redirecţionaţi şi creşterea cererii de servicii medicale, ca urmare a dotării cu aparatură medicală nouă”, a punctat Sorin Maxim, directorul ADR Vest. Aici vor ajunge 18 echipamente medicale, de care vor beneficia zilnic circa 27 de pacienţi. Perioada de implementare este de 10 luni.
Tot marţi a fost semnat şi contractul de finanţare pentru Creşterea eficienţei energetice a unui bloc din Deva, în valoare de 1,722 milioane de lei, cota nerambursabilă fiind de aproape 1 milion de lei. Un număr de 91 de apartamente vor fi reabilitate termic, având un consum energetic pentru încălzire redus cu 61,19%. Perioada de implementare este de 12 luni.

Comentarii

comentarii