Acasă Actualitate Amendă de 15.000 lei un cetățean care și-a transformat curtea în groapă...

Amendă de 15.000 lei un cetățean care și-a transformat curtea în groapă de gunoi

DISTRIBUIȚI

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisarul Județean Timiș au efectuat un control la o persoana fizică, care defășoară activități de colectare deșeuri, fără a deține autorizație de mediu.

De aceea comisarii au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 15.000 lei și a interzis defășurarea activități de  colectare deșeuri. S-a dispus salubrizarea amplasamentului și predarea deșeurilor către un operator autorizat.

“Atragem atenția asupra faptului că în conformitate cu OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificari si completări ulterioare art 34 prevede următoarele: ,, toate unitățile sau întreprinderile care desfășoară activități de colectare, salubritate, tratare a deșeurilor sunt obligate să obțină o autorizație/autorizație integrată de mediu emisă de către autoritățile competente pentru protecția mediului˝.

Nerespectarea prevederilor menționate mai sus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 40.000 lei la 60.000 lei, pentru persoanele juridice”, este mesajul GNM Timiș.

Comentarii

comentarii