Acasă National Apelul Partidului Român din Serbia către politicienii şi Guvernul României

Apelul Partidului Român din Serbia către politicienii şi Guvernul României

686
DISTRIBUIȚI

ioan sfera 2Dr. Ion Sfera, preşedintele Partidului Român din Serbia (PRS), susţine că adevăraţii români din Serbia sunt consternaţi de faptul că au devenit ostateci ai unei politici perfide antiromâneşti, din partea unor grupări politice din “ţara mamă”.

„Considerăm că s-a deraiat de la principiile fundamentale ale apărării drepturilor românilor din Serbia din partea unor grupări politice din patria mamă care, ghidaţi de propriile interese meschine, aplică metode subversive de anihilare a adevăraţilor luptători consacraţi în apărarea cauzei româneşti. Este mai mult decât evident că se marginalizează şi se pune sub tăcere fiinţa întregii minorităţi române din Serbia, sub pretextul că anumiţi români uitaţi nu beneficiază de drepturi elementare. Oare românii din Voivodina – Serbia nu au şcoli, societăţi, biserici, mass-media scrise şi audio-vizuală, instituţii s-au temple de apostolat prin care îşi promovează spiritualitatea românească de sute de ani în continuitate, în ciuda diverselor regimuri care au încercat subminarea progresului nostru?

Afirmăm cu deplină responsabilitate că noi, românii autohtoni, am creat şi dezvoltat valori fără implicarea clasei politice româneşti, care a fost pasivă şi dezinteresată timp de aproape şaptezeci de ani. Mai rău, azi, aceeaşi clasă politică acţionează dirijată de sufleori ai unor structuri şi misiuni care nu vor să cunoască şi recunoască adevărata realitate. De ce au influenţat, dezinformând structurile guvernamentale ale ambelor state, organizând întâlnirea la cel mai înalt nivel la Bor, unde nu sunt declaraţi români, unde ca în pustie nu există nici o oază instituţională românescă şi în baza căror criterii au fost selectaţi indivizii iresponsabili şi anonimi în viaţa politică românească, oare doar aceia care fără de integritate se închină până la pământ în faţa demnitarilor, făcându-le satisfacţie în manipularea maselor? Cine şi de ce în ultimul moment a schimbat şi dirijat cursul vizitei delegaţiei Guvernului României aşteptată şi la români din Voivodina?”, se întreabă retoric şeful PRS.

Dr. Sfera încearcă să dea o explicaţie acestei stări de lucruri şi spune că scopul este jignirea românilor în favoarea vlahilor care încă nu recunosc că sunt români. „Ce se urmăreşte, de fapt? Jignirea românilor în favoarea vlahilor, care încă nu recunosc că sunt români. Evident că avem de a face cu lipsa unei strategi la nivel de stat în promovarea, emanciparea şi susţinerea celor care se declară români dintotdeauna. Partidul Român din Serbia face apel la revenirea politicii de stat a patriei mamă în promovarea valorilor perene şi drepturilor câştigate în baza constituţiei şi legilor statului de reşedinţă. E timpul să nu mai risipiţi banii contribuabililor români acolo unde suflarea românescă nu se face simţită şi, din păcate, nu în Voivodina unde cu mari sacrifici materiale şi jertfe personale cultivăm şi păstrăm cu sfinţenie fiinţa noastră naţională! E ultimul moment să schimbaţi macazul din direcţia greşit pe care mergeţi acum!”, este apelul PRS, către politicienii şi Guvernul României.

Comentarii

comentarii