Acasă Economic Apicultorii din Timiș si-au expus dulcea ofertă la Târgul Mierii 2021, de...

Apicultorii din Timiș si-au expus dulcea ofertă la Târgul Mierii 2021, de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Târgul Mierii 2021 organizat de Asociația Crescătorilor de Albine Timiș, sâmbătă, 18 septembrie, a tras câteva sute de timișoreni, la Agro Village, din calea Aradului nr. 119 Timișoara, unde apicultorii și-au expus dulcea ofertă, cu tot ceea ce au avut mai bun. Evenimentul continuă, duminică 19 septembrie, în același loc.

Cele 15 standuri au venit cu o ofertă bogată de miere de tei, salcâm, rapița, polifloră, polen, propolis, tinctură de propolis, lăptișor de matcă, faguri cu miere, miere cu nuci, cu scortişoară sau cu cătină, siropuri cu miere, creme și cosmetice pe bază de miere etc.

“Scopul evenimentului a fost de a promova acest minunat produs care este mierea, în rândul timișorenilor, și a-i face pe cetățeni să înțeleagă cât de benefic pentru sănătate este să consume miere. ACA Timiș este un bun promotor al mierii în rândul cetățenilor”,  a spus Petre Dodea, președintele ACA Timiș.

Apicultorii susțin că anul 2021 a fost un an foarte prost pentru crescătorii de albine  din cauza temperaturilor extreme din lunile aprilie -mai.

“Pierderile ar fi cam de 60%, mai ales că la salcâm și la tei nu s-a produs aproape deloc miere!”, a mai spus Dodea.

Târgul mierii a avut loc, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara. Târgul Mierii i-a reunit pe cei mai pricepuți apicultori din județul Timiș și vecinătate, cu cele mai de calitate produse.

Comentarii

comentarii