Acasă Actualitate Aquatim construieşte trei staţii de tratare a apei în judeţul Timiş

Aquatim construieşte trei staţii de tratare a apei în judeţul Timiş

DISTRIBUIȚI

Aquatim a inițiat demersurile pentru începerea lucrărilor de construcție a trei stații de tratare a apei potabile în localitățile Sânnicolau Mare, Gătaia și Recaș.

Oana Ortopan, din cadrul Aquatim, a precizat că lucrările vor începe cu etapa de proiectare, urmate de etapa de construcție. Lucrările de investiții, în valoare totală de 14 milioane de lei, au fost atribuite, în urma licitaţiei publice deschise, asocierii de firme BeeSpeed Automatizări SRL și Datcomp SRL. Lucrările fac parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”, finanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 118 milioane de euro, din care 74% sunt fonduri nerambursabile europene.

În judeţul Timiş sunt vizate, în principal, următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect sunt: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.  

Comentarii

comentarii