Acasă Eveniment Atac sângeros la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei

Atac sângeros la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei

1304
DISTRIBUIȚI

Ceea ce era de aşteptat, s-a întâmplat. Miercuri, 27 ianuarie, ca o consecință a gravelor carenţe în managementul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Ştei, un pacient/deținut a înjunghiat o angajată, în curtea spitalului.

Pacientul s-a năpustit asupra asistentei și a înjunghiat-o în spate, în partea dreapta. Asistenta are o plagă penetrantă la nivelul toracelui, dar este stabilă. Totuși, are nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență.

Agresorul este internat în Spitalul de Psihiatrie pentru infrancțiunea de omor.

Victima a fost transportată de urgență de un echipaj SMURD, la spitalul din Cluj Napoca. După mutilarea crucii din curtea spitalului, de acum două luni, era evident că se va întâmpla o nenorocire. Toți cei internați la spital sunt persoane cu grave probleme psihice, condamnate pentru infracțiuni cu violență.

Vă reamintim că pe 17 decembrie 2020, Ziua de VEST a scris despre mutilarea acelei cruci, un simbol al credinţei strămoşeşti care a adus bucurie şi mângâiere în sufletele oamenilor, mai ales în cele ale celor aflaţi în suferinţe, griji, nevoi, necazuri.

O capelă, mai ales într-un spital, a devenit simbolul speranţei, poate al ultimei speranţe, nădejdea în Dumnezeu.

În Spitalul de Psihiatrie din Ştei sunt internaţi condamnaţi periculoşi cu afecţiuni psihice, iar fostul manager, Ciprian Luca din Arad, deşi nu era angajat al respectivului stabiliment, s-a dăruit total pentru recuperarea celor bolnavi de aici. A construit acolo o fermă, a implementat proiecte de ergoterapie, de terapie prin artă, în urma cărora aproape 100 de bolnavi s-au recuperat, verdictul fiind dat de comisiile de specialitate. Mai mult decât atât, Ciprian Luca a creat circuite separate în pandemie, astfel încât aici nu a fost niciun caz de COVID.

Acelaşi manager Ciprian Luca a construit în curtea spitalului şi un parc pentru deţinuţii bolnavi, dar şi o biserică şi o cruce, în acel parc. Crucea a fost sfinţită pe 29 noiembrie 2019 de stareţul mănăstirii din zonă, care face parte din Episcopia Bihorului, adică de un om al bisericii, nu de laici cu gusturi încrucişate.

Dar, managerului Luca i-a expirat mandatul şi culmea (!), nu a mai fost dorit. Din informaţiile noastre, nu a mai fost dorit de fostul primar al Oradiei, Ilie Bolojan. De ce nu l-a mai dorit Ilie Bolojan? Răspunsul este la domnia sa.

Lumea l-ar fi vrut în continuare pe acelaşi manager Ciprian Luca, chiar şi după alegerile locale, chiar dacă el, neangajat politic, a primit mandatul în perioada PSD, iar după locale au ajuns liberalii la putere.

Noii aleşi s-au încăpăţânat, ministrul Sănătăţii Nelu Tătar nu i-a mai prelungit mandatul de management şi a numit-o ca directoare pe o fostă directoare, Carmen Ghilea, psihiatră din interiorul spitalului, în vârstă de 67 de ani (e adevărat, nu contează vârsta biologică, Mihai Şora are 103 ani dar nu încurcă pe nimeni!).

Carmen Ghilea nu a făcut nimic pentru acei oameni, în mandatul său anterior, dar a făcut ceva strigător la cer acum: a dat dispoziţie să fie demontată crucea, iar angajaţii se tem că va fi demolată şi biserica.

Asta a fost prioritatea nr. 1, urgenţa doamnei Ghilea: mutilarea crucii din curtea spitalului, în pragul Crăciunului! Strigător la cer!, spun oamenii. Crucea a fost întotdeauna, pentru creştini, arma asupra celui rău, speranţa vindecărilor, scară spre Dumnezeu. Pe care Carmen Ghilea a dărâmat-o în Postul Naşterii Domnului.

Iată că mânia lui Dumnezeu, deşi este contestată de cei care nu cred în El, nu a întârziat. A mutilat o cruce. Cu ce preţ? Se vede acum.

 

Comentarii

comentarii