Acasă Actualitate ATCCE Timișoara a lansat deliciosul proiect gastronomic „La pas” – prin Banat

ATCCE Timișoara a lansat deliciosul proiect gastronomic „La pas” – prin Banat

DISTRIBUIȚI

Miercuri, seara, la Reciproc, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană a lansat deliciosul proiect ”La pas”, împreună cu Asociația CRIES, în scopul promovării gastronomiei sustenabile din Banat ca parte a patrimoniului cultural și implicarea cetățenilor în adunarea de rețete culinare specifice. Totul în scopul pregătirii anului 2021.

Concursul de rețete tradiționale Gustul ca patrimoniu este primul eveniment din cadrul proiectului ”La-Pas”, adresându-se unui public larg, persoane pasionate de gătit dar și concitadini interesați de relația dintre hrană și cultură. În 10 octombrie, de Ziua produselor agroalimentare românești, se vor premia 3 câștigători selectați de un juriu.

“Prin intermediul concursului se dorește punerea în lumină a valorii dimensiunii culinare ca parte a patrimoniului cultural din Banat.
Sub sloganul Ducem mai departe gusturile vechi, concursul de rețete tradiționale din Banat se referă la o varietate largă de rețete culinare și preparate: feluri principale, garnituri, deserturi sau chiar băuturi. Încurajăm participarea tuturor celor care sunt pasionați de bucătăria tradițională din Banat, indiferent de zona geografică de proveniență”, a subliniat Simona Neumann, directorul ACCE Timișoara.

Comentarii

comentarii