Acasă Administraţie Atenție, apicultori! A doua etapă a dezinsecție în Timișoara începe săptămâna viitoare

Atenție, apicultori! A doua etapă a dezinsecție în Timișoara începe săptămâna viitoare

1211
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timişoara anunță că, începând de marți, 16 iunie, începe a doua etapă de dezinsecție terestră și aeriană a domeniului public. Acțiunile se vor desfășura în baza contractului subsecvent nr.73/28.04.2020, încheiat de municipalitate cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiești, cu valoare maximă de 3,8 milioane de lei, fără TVA, plățile fiind făcute în funcție de suprafața acoperită.

Firma de dezinsecție va folosi produsele Cymima Plus – având substanţa activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi – și Vectobag WG – având substanţa activă Bacillusthrugiensis, pentru combaterea larvelor.

Municipalitatea atrage atenția apicultorilor: „Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății”.

Tratamentele aeriene se vor aplica dimineața, între orele 5- 9,30, și seara, de la orele 17 la 21, iar tratamentele terestre, pe timpul nopții, atunci când circulația este redusă și insectele sunt active.

Pentru a crește eficiența acțiunii, timișorenii sunt rugați să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilorşi a altor insecte producătoare de disconfort.

„Substanţele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), respectiv Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014. Personalul implicat în execuția serviciilor este calificat în funcția de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protectie corespunzător”, asigură Primăria Timișoara.

Comentarii

comentarii