Acas─â Sport Au pierdut tot ce se putea pierde

Au pierdut tot ce se putea pierde

427
DISTRIBUIȚI

Dezastru pentru handbali┼čtii timi┼čoreni la „Turneul Banatul”
Nu ┼či-au ales bine adversarii ┼či au ├«ncasat trei b─ât─âi ├«n doar dou─â zile. Este isprava echipei masculine de handbal Politehnica Municipal Timi┼čoara, care a organizat, la sf├ór┼čitul s─âpt─âm├ónii trecute, turneul „Banatul”. Noroc c─â a fost o competi┼úie amical─â. Gazdele au preferat s─â invite doar echipe tari ├«n capitala Banatului. Turneul de la Timi┼čoara, la care au luat parte vicecampioana Ungariei ┼či campioana Serbiei, a fost c├ó┼čtigat, cu trei victorii din trei posibile, de rivalii de la UCM Re┼či┼úa.

Joc bun, adversari ┼či mai buni…

Cea mai blajin─â ├«nfr├óngere suferit─â de elevii antrenorului Sabin Dac─âu a fost la 6 goluri diferen┼ú─â, ├«n fa┼úa celor de la Steaua Ro┼čie Belgrad: 30-24 (16-13). B─ân─â┼úenii au fost ├«nfr├ón┼úi mai r─âu de Pick Szeged, vicecampioana Ungariei, cu scorul de 34-24 (25-16) ┼či ├«n ultima partid─â de c─âtre UCM Re┼či┼úa, cu 35-29 (14-13). Cei mai buni marcatori ai timi┼čorenilor pe durata turneului desf─â┼čurat ├«n sala „Constantin Jude” au fost Spahic ┼či David. UCM Re┼či┼úa a c├ó┼čtigat turneul interna┼úional amical f─âr─â probleme, cu trei victorii din tot at├ótea partide. Chiar dac─â au remizat cu s├órbii ├«n partida direct─â ┼či au avut un num─âr egal de puncte, ungurii de la Pick Szeged au terminat turneul pe locul II, av├ónd un golaveraj mai bun dec├ót campionii Serbiei, Steaua Ro┼čie Belgrad. Conducerea tehnic─â a echipei Politehnica Timi┼čoara este mul┼úumit─â de jocul prestat de b─ân─â┼úeni ┼či pune ├«nfr├óngerile suferite pe valoarea superioar─â a adversarilor. Politehnica va sta ├«n prima etap─â a returului, programat─â pe 31 ianuarie, din cauz─â c─â adversarii de la CSM Medgidia s-au retras din campionat. Pe 7 februarie, timi┼čorenii vor merge ├«n misiune imposibil─â pe malul m─ârii, av├ónd ca adversari HCM Constan┼úa, cea mai galonat─â echip─â de club rom├óneasc─â din ultimii ani. Dup─â turul primei ligi de handbal, Politehnica Timi┼čoara se afl─â pe locul 10, cu patru victorii, un egal ┼či ┼čapte ├«nfr├óngeri.

„Turcul” a reu┼čit, ca acum 6 secole, s─â-i bat─â pe unguri, s├órbi ┼či rom├óni

Amenin┼úat cu destituirea de conducerea UCM Sport, dac─â nu c├ó┼čtig─â cupa ┼či campionatul, Aihan Omer se folose┼čte de orice prilej s─â demonstreze conducerii c─â poate trece de orice echip─â. Ie┼čit─â din cupele europene, UCMR-ului i-au mai r─âmas competi┼úiile amicale ├«n care s─â reediteze partidele spectacol de odinioar─â din Challenge Cup. La turneul din Timi┼čoara, alb-alba┼čtrii au b─âtut tot, la scor considerabil, victorii la care au pus um─ârul ┼či Fenici, Irimescu, Rohozneanu ┼či Ciubotariu, reveni┼úi dup─â calificarea na┼úionalei la turneul final. ├Än prima zi a Turneului Interna┼úional masculin de handbal „Banatul”, de la Timi┼čoara, UCM Re┼či┼úa a ├«nvins titratele forma┼úii Steaua Ro┼čie Belgrad, din Serbia, cu scorul de 33-24 (15-16) ┼či  Pick Szeged din Ungaria, cu scorul de 32-28 (16-10), cele dou─â echipe fiind vice-campioane en-titre ├«n ┼ú─ârile ├«n al c─âror campionat evolueaz─â. UCM Re┼či┼úa a ├«nceput slab partida cu Steaua Ro┼čie Belgrad, iar juc─âtorii s├órbi au taxat rat─ârile forma┼úiei lui Aihan Omer. Dup─â prima jum─âtate a partidei, vicecampioana Rom├óniei era condus─â la doar un gol, ├«ns─â situa┼úia s-a schimbat ├«n repriza a doua. Cu Irimescu ├«n mare form─â ┼či cu o ap─ârare ├«n care Petrea a str─âlucit, UCM Re┼či┼úa a preluat controlul meciului ├«nc─â din debutul p─âr┼úii a doua ┼či ├«n cele din urm─â s-a impus cu 33-24. De remarcat presta┼úia lui Gheorghe Irimescu, de la UCM Re┼či┼úa, care ├«n primele dou─â ├«nt├ólniri cu Steaua Ro┼čie Belgrad ┼či Pick Szeged a marcat nu mai pu┼úin de 21 de goluri. UCM Re┼či┼úa a c├«┼čtigat turneul ├«n urma partidelor f─âr─â ├«nfr├óngere disputate cu Steaua Ro┼čie Belgrad, Pick Szeged ┼či Politehnica Timi┼čoara. „Dou─â teste utile, ├«n fa┼úa unor adversari cu nume ├«n handbalul european. Am v─âzut multe lucruri bune la echipa mea, dar ┼či c├óteva aspecte la care mai avem de lucrat” a declarat Aihan Omer, la finalul turneului.

Comentarii

comentarii