Acasă Economic Audiere publică – “Accesibilitate spre Angajabilitate! Politici Publice de Ocupare pentru secolul...

Audiere publică – “Accesibilitate spre Angajabilitate! Politici Publice de Ocupare pentru secolul XXI”

DISTRIBUIȚI

28004 audiere publicaImpactul crizei a scos în evidență faptul că realitățile economice evoluează mai rapid decât politicile publice. În ultimii ani, la nivel european milioane de persoane și-au pierdut locul de muncă și au fost afectate într-o măsură mai mare de sărăcie și excluziune socială, iar această stare de fapt a determinat Comisia Europeană și statele membre să adopte o serie de reforme și măsuri pentru a îmbunătăți situația.
În acest context dificil, Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă 2014-2020 (SNOFM) își propune să impulsioneze eforturile de a atinge ținta de ocupare stabilită de România pentru anul 2020, și anume o rată de ocupare de 70% pentru populația în vârstă de 20-64 de ani.
Îndeplinirea acestei ținte va reprezenta contribuția României la realizarea dezideratului european în materie de ocupare stabilit prin Strategia Europa 2020, strategie care își propune că Europa să crească inteligent, durabil și favorabil incluziunii și să găsească mijloace pentru a crea noi locuri de muncă.
Modernizarea Serviciilor Publice de Ocupare, atribuite Agențiilor de Ocupare a Forței de Muncă, cu precădere cele de informare, orientare și consiliere, reprezintă o necesitate prioritară, pentru a veni în sprijinul mediului economic în ritmul accelerat al schimbărilor care apar pe piața muncii.
Avem, așadar, șansa, dar și responsabilitatea de a ne implica în procesul participativ de stabilire și a altor atribuții ale AJOFM, care ar trebui cuprinse în politicile publice de ocupare, care să corespundă nevoilor noastre prezente de angajabilitate accelerată.
Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Timiș, Academia de Advocacy și Asociația FACE consideră că declanșarea unui proces real, de largă consultare publică, pentru identificarea și a altor atribuții ale AJOFM din România, este necesară și oportună acum, ca un pas necesar în redresarea economico-socială prezentă. Punerea acestei teme în discuție utilizează procedura de audiere publică, care asigură exprimarea punctelor de vedere, într-un format riguros și bazat pe argumente.
”Invităm pe toți cei interesați de tematică, oriunde s-ar afla, în țară sau străinătate, în nume propriu sau al unei instituții/organizații/formațiuni politice, să își exprime în scris opinia, în cadrul audierii publice “Accesibilitate spre Angajabilitate! Politici Publice de Ocupare pentru secolul XXI”, prin formularea argumentată a răspunsurilor la întrebările motivației evenimentului (ce poate fi accesată la www.spunespo.ro)”, anunță Comisia de Inițiere a Audierii Publice.
Depozițiile dvs. scrise pot fi transmise până cel târziu în data de 8 iulie 2015, la adresele de email corina@advocacy.ro, office@asociatiaface.ro. Pentru formularea opiniei regăsiți pe site-ul evenimentului – www.spunespo.ro: o bibliografie selectivă a acestei tematicii, procedura de audiere publică, îndrumarul de formulare a opiniei scrise, specific procedurii de audiere publică, precum și modul de înscriere şi participare.
Audierea publică va avea loc in Timișoara, pe data de 9 iulie, în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, Bd. Revoluției din 1989, nr. 17, între orele 10.30-18.30.
Depozițiile colectate prin procedura de audiere publică se vor sintetiza de către Comisia de Experți a audierii publice – Marilen Pirtea, Gheorghe Cocian, Corina Dragomirescu, într-un raport – sinteză care va fi făcut public pe data de 15 iulie 2015. Raportul – sinteză va fi transmis tuturor celor care au participat la audierea publică, la adresa electronică indicată în formularul de înscriere, precum și decidenților politici cu responsabilități în domeniu. De asemenea, va fi adus la cunoștința opiniei publice prin intermediul presei, precum și prin afișarea pe site-ul www.spunespo.ro unde va putea fi consultat alături de toate celelalte materiale specifice audierii publice.

Comentarii

comentarii