Acasă Politica Azilul de migranţi Timişoara are personal insuficient

Azilul de migranţi Timişoara are personal insuficient

1422
DISTRIBUIȚI

Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara funcţionează în acest moment cu doar 2/3 din personalul prevăzut în statul de funcţii, susţine USR Timişoara.

Deficitul de personal afectează inclusiv partea de servicii medicale care pot fi oferite persoanelor ce beneficiază de serviciile centrului.

„Personalul angajat este nevoit să facă faţă suprasolicitării şi să se descurce cu mijloace tehnice, echipament de protecţie şi resurse IT inadecvate. Iar aplicarea sporului pentru munca operativă (spor care li se aplica angajaţilor MAI) a fost omisă, motiv pentru care angajaţii MAI nu îşi doresc să lucreze în cadrul centrului”, afirmă Ovidiu Merean, membru în Biroul Judeţean al USR Timiş.

Acestea sunt doar o parte dintre problemele identificate în cadrul vizitei pe care senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi, secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului României, a efectuat-o la finalul săptămânii trecute la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara.

Comentarii

comentarii