Acasă Administraţie Bani mai mulţi pentru spitalele din Timiş. Pacienţii nu ar mai trebui...

Bani mai mulţi pentru spitalele din Timiş. Pacienţii nu ar mai trebui să scoată bani din propriul buzunar

509
DISTRIBUIȚI

Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a încheiat, de la 1 iulie 2014, contracte cu 22 de unităţi sanitare cu paturi din judeţ (spitale), în urma procesului de contractare.

Pentru a veni în sprijinul asiguraţilor, sumele alocate furnizorilor de servicii medicale spitaliceşti au crescut comparativ cu anul trecut. Astfel, bugetul alocat în acest an spitalelor din judeţ înregistrează o creştere cu aproximativ 15 milioane de lei faţă de cel alocat iniţial în anul 2013.

„Considerăm, că fondurile spitalelor sunt suficiente pentru ca pacienţii să nu fie obligaţi să-şi cumpere, pe perioada internării, medicamente sau materiale sanitare. Ca exemplu în acest sens stă şi bugetul alocat spitalelor pentru perioada ianuarie-septembrie 2014, suma fiind de 276.535.694,71 lei, comparativ cu bugetul alocat spitalelor în 2013, de 261.387.501,77 lei”, a declarat Victor Dumitraşcu, preşedinte-director general al CJAS Timiş.

Spitalul Clinic Judeţean Timişoara are alocat un buget cu 5 milioane de lei mai mare ca în 2013, ajungând la aproape 83 de milioane de lei. Spitalul Clinic Municipal Timişoara înregistrează o creştere asemănătoare, ajungând la peste 64,5 milioane de lei. Spitalul de Copii Loius Ţurcanu Timişoara primeşte cu 2,5 milioane de lei mai mult ca în 2013 şi ajunge la peste 35,5 milioane lei.

De asemenea, pentru diminuarea riscurilor de fraudă şi pentru a preîntâmpina utilizarea neraţională a fondurilor alocate către spitale, CJAS Timiş a elaborat un model de declaraţie ataşat obligatoriu la foaia de observaţie, care trebuie completat de toţi pacienţii internaţi. În declaraţie se specifică dacă pe perioada internării au achiziţionat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau investigaţii paraclinice.

Comentarii

comentarii