Acasă Actualitate Bătaie de joc prin… achiziție directă. Stația de la Catedrală, mai scumpă...

Bătaie de joc prin… achiziție directă. Stația de la Catedrală, mai scumpă decât stațiile verzi de la Cluj

DISTRIBUIȚI

După ce a ridicat mai multe refugii pentru pasagerii transportului în comun din Timișoara, municipalitatea a reușit înlocuirea unuia dintre acestea. Este cel de la Catedrală, una dintre cele mai tranzitate stații de mijloace de transport în comun din oraș.

Varianta 2023 a stațiilor de transport are schelet metalic și pereți laterali din sticlă. În interior oferă o băncuță pe care pot să se așeze cel mult patru persoane. Stația pare realizată pentru copii, oferind o protecție minimă față de ploaie sau vânt.

Scheletul metalic denumit ”refugiu”, a fost cumpărat de STPT de la o firmă din București, prin… achiziție directă.

”Minunatul adăpost pentru stația de autobuz răsărit lângă Catedrală a fost cumpărat de STPT de la o firmă din București, cu 4 angajați, care a ieșit pe pierdere anul trecut- MMCITE RO SRL.

Conform datelor achiziției de pe SEAP din 27.04.2023, societatea a achiziționat două astfel de stații, pentru minunata sumă de 87.613 lei (TVA inclus).

Prin urmare, costul adăpostului de la Catedrală, subdimensionat, cu o băncuță pentru trei, patru persoane și fără alte dotări, casetă publicitară, casetă afișaj electronic, încărcare USB sau altele, s-a ridicat la suma de 43.806 lei, fără montaj inclus.

Bună afacere au mai făcut… bine, nu STPT, ci de firma din București zic!”, spune consilierul local Roxana Iliescu.

Anul trecut, Emil Boc, primarul din Cluj, a reabilitat zona stației de transport în comun situată în Piața Gării.

Valoarea unei stații cu acoperiș vegetal a fost de 27.000 de lei plus TVA. Stațiile au fost executate de o firmă din România, SC Metalgan Company SRL.

Statie autobuz Cluj Napoca

Comentarii

comentarii