Acasă Actualitate Băuturile alea care pur și simplu merg oriunde

Băuturile alea care pur și simplu merg oriunde

DISTRIBUIȚI

Fie că ești o fire mai retrasă și nu prea-ți place să să mergi pe la grătare și petreceri sau că îți pleacă puțin șoldul la mijlocul petrecerii când se schimbă muzica și intră ceva cu adevărat bun, mai mult ca sigur că ai băut un pahar de alcool. Fie prin facultate sau doar acum câțiva ani ai acceptat un pahar de gin, bere sau vin. Fie că te-ai distrat într-un club de fițe sau în grădina prietenilor tăi, la un grătar, alcoolul a fost mereu prezent în peisaj.

Totuși, există și o problemă, atunci când se cumpără mai mult alcool decât se poate consuma. În astfel de situații, ar fi înțelept să nu dai iama-n toate, să bei cât poți și să păstrezi ce a rămas pentru alte petreceri.

În articolul ăsta, probabil că ți-ai dat seama deja că discutăm despre câteva dintre cele mai populare băuturi prezente la orice petrecere. Fie ea la iarbă verde sau pe scaune de piele dintr-un club de pe litoral.

De ce să ții cont atunci când bei?

Înainte să-ți vorbim despre băuturile populare pe care le poți încerca, trebuie să începem cu niște sfaturi. Probabil că le-ai mai auzit, dar sunt genul ăla de sfaturi bătrânești de care dacă ții cont, poți să te bucuri de o băutură fără să te trezești următoarea dimineață cu o stare de rău.

Primul sfat este să nu bei de toate. Adică, dacă te duci la o petrecere, nu te apuca să îți torni un pahar de Hendricks gin, după niște Captain Morgan și să zici că parcă ar merge și niște Aperol. Uite, dacă începi să bei un pahar de Hendricks gin, atunci asta ar trebui să bei tot restul serii. Nu te apuca să combini băuturile pentru că riști să ți se facă rău. Ghici ce, băuturile sunt diferite.

Al doilea sfat este să te hidratezi constant, pe măsură ce bei. De ce trebuie să bei apă? Pentru că alcoolul te deshidratează, iar dacă nu bei un pahar cu apă, următoarea zi o să te trezești cu o durere zdravănă de cap. Cel mai bine, la un pahar de alcool băut, ia o pauză și bea un pahar sau două de apă.

Berea – clasica alegere

Berea este consumată de sute de ani, în toate colțurile lumii. Și ca un mic fun fact, în unele țări, berea nici măcar nu era considerată băutură până de curând, datorită concentrației scăzute de alcool. Dar totuși, de ce e berea atât de iubită? Pentru că se găsește în foarte multe sortimente, tocmai de-asta este și atât de consumată. Printre atât de multe sortimente, cu siguranță găsești ceva care să îți placă. Poți să alegi o bere artizanală, pilsner sau multe altele. Ba chiar, poți să găsești și bere fără alcool, potrivită pentru cei care au tras paiul mai scurt și au venit cu mașina, dar care totuși vor să simtă gustul ăla autentic de bere.

Ginul – ceva fresh și răcoritor

Continuăm tot cu un clasic, că doar așa e regula. Este vorba despre gin care e recunoscut pentru faptul că e o băutură fresh, dar și tare. Fie că alegi un Hendricks gin, un gin Tanqueray sau orice alt tip, gustul ăla clasic de gin, puțin amărui tot rămâne.

Chiar dacă poți să îl bei și sec, peste gin se toarnă și puțină apă tonică și după niște fructe care să mai regleze gustul, în funcție de cum preferi. Dacă vrei un gust autentic, îți recomandăm să te îndrepți către un Hendricks gin.

Romul – nu trebuie să fii pirat pentru a-l bea

Există totuși o mică glumă care spune că dacă bei rom înainte de ora 12 ești pirat. Sigur, tu poți să bei alcool oricând dorești, dar romul, având în vedere că este o băutură destul de tare, ar trebui să mănânci măcar ceva înainte de a-l consuma, și nu, n-o să-ți acoperi un ochi cu un petic, o să ai picior de lemn și papagal pe umăr. Doar trebuie să bei responsabil și nu pe stomacul gol.

Acum că ți-am mai dat câteva sfaturi, romul este o băutură ideală dacă îți place să te bucuri la petreceri de ceva tare, dar și aromat. Așa că, dacă nu ești cu mașina sau ești prea curios de cât de aroamt este romul, îți recomandăm ca la următoarea petrecere să îți torni în pahar puțin rom de la Captain Morgan. Și dacă ți se pare prea tare, poți oricând să torni puțin suc peste.

Șampania – cum să închei cum trebuie seara

Ești la o zi de naștere, e miezul nopții, luminile s-au stins, a intrat tortul cu artificiile, iar toată lumea cântă la mulți ani. Mai lipsește ceva? Ei bine, nimic altceva decât un pahar de șampanie! Este un adevărat clasic în topul băuturilor pe care o bei la ocazii speciale.  

Comentarii

comentarii