Acasă Clubbing BCR Banca pentru Locuințe reduce dobânda pentru creditele intermediare și anticipate

BCR Banca pentru Locuințe reduce dobânda pentru creditele intermediare și anticipate

DISTRIBUIȚI

BCR Banca pentru Locuințe (BCR BpL), liderul pieței de economisire-creditare pentru domeniul locativ, vine în întâmpinarea nevoilor locative ale clienților săi prin reducerea dobânzii la creditele intermediare și anticipate acordate în lei și garantate cu ipotecă, de la 6,25% la doar 4,44% pe an, pe toată perioada creditului, pentru solicitările de credit inițiate de clienți după 1 februarie 2014.

„În condițiile de piață actuale, venim în întâmpinarea clienților care doresc să investească în domeniul locativ cu o reducere de dobândă importantă – la creditele intermediare și anticipate garantate cu ipotecă imobiliară dobânda se reduce de la 6,25% pe an la 4,44% pe an pe toată perioada creditului, indiferent de tipul de contract. Creditele cu dobândă redusă vor putea fi contractate atât de clienții existenți în portofoliul BCR Banca pentru Locuințe, cât și de clienții noi, care doresc să își cumpere o locuință sau un teren, să își renoveze sau să își modernizeze locuințele”, a declarat Carmen Schuster, vicepreședintele BCR Banca pentru Locuințe. Produsele BCR Banca pentru Locuințe au marele avantaj că nu sunt afectate de riscurile valutare și riscurile de creștere a dobânzii, fiind doar în lei și cu dobândă fixă. În plus, clienții nu plătesc comision la acordarea creditului și nici în cazul rambursării anticipate, BCR Banca pentru Locuințe oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiză a creditului, 0 (zero) comision de rambursare anticipată, iar evaluarea imobilului adus în garanție și asigurarea de viată sunt, de asemenea, gratuite.
„În cazul unui credit anticipat pentru modernizarea locuinței, în sumă de 45.000 lei, reducerea dobânzii la creditele intermediare și anticipate aduce o scădere de 68 lei a ratei lunare în această etapă a creditului. Astfel, până în prezent, un client care contracta un credit anticipat de 45.000 lei cu dobânda fixă de 6,25% pe an pe toată perioada creditului, plătea timp de 43 luni o rată lunară a creditului de 257 lei și continua economisirea timp de 37 luni, cu o rată lunară de economisire de 292 lei, până la repartizarea contractului și transformarea creditului anticipat în credit Bauspar (locativ) pe o perioadă de 60 luni, cu dobândă fixă de 5% pe an și rată lunară de 503 lei. Începând cu 1 februarie, un client care contractează un astfel de credit anticipat, de 45.000 lei, cu noua dobândă fixă de 4,44% pe an, va plăti timp de 43 luni o rată lunară a creditului de 189 lei și va continua economisirea timp de 37 luni, cu rata lunară de economisire de 292 lei, până la transformarea creditului anticipat în credit Bauspar (locativ), ale cărui condiții rămân nemodificate. În perioada derulării creditului anticipat clientul economisește și obține toate avantajele contractului de economisire-creditare – dobânda și prima de stat, reprezentând 25% din suma economisită, dar nu mai mult de echivalentul a 250 euro/an. Suntem convinși că această soluție vine în întâmpinarea clientului și îl ajută să investească în condiții sigure – dobândă fixă, credit în lei – în domeniul locativ”, a precizat Carmen Schuster, vicepreședintele BCR Banca pentru Locuințe.
Creditele intermediare și anticipate, cu dobândă fixă de 4,44% pe an pe toată perioada pot fi folosite de clienții care doresc să își cumpere o locuință sau un teren, să își renoveze, să își modernizeze sau să își reabiliteze termic locuințele. Clienții încheie la acordarea creditului intermediar sau anticipat și un contract de economisire-creditare. Acesta le asigură la finalizarea contractului de creditare intermediar sau anticipat trecerea în continuare la credit cu dobândă fixă bauspar de numai 5% sau 6% pe an, în funcție de tipul produsului ales. Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuințe sunt: Prima garantată de Stat și acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienți sume pe care nu le pot obține din alt produs financiar de pe piață, dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului și, nu în ultimul rând, siguranța depunerilor – acestea sunt garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, în limita sumei de 100.000 euro, echivalentul în lei. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării, precum si îmbunătățirea fondului locativ. Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele și agențiile Băncii Comerciale Române (BCR), precum și prin rețeaua de distribuție proprie a BCR BpL, respectiv prin forța directă de vânzare și prin partenerii BCR BpL.

Comentarii

comentarii