Acasă Politica Băsescu a promulgat legea pentru alegerea primarilor într-un tur de scrutin

Băsescu a promulgat legea pentru alegerea primarilor într-un tur de scrutin

360
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a promulgat, miercuri, Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin, deşi a avut "unele semne de întrebare", dar că toate partidele, inclusiv USL, au cerut promulgarea acestei legi. "Astăzi am promulgat şi legea printr-un singur tur al alegerii primarilor. 

Pot să vă spun că am avut nişte semne de întrebare", a declarat Traian Băsescu. El a mai susţinut că toate partidele au cerut promulgarea legii. "Până la urmă este problema lor. Inclusiv USL, ieri (marţi – n.r.), în una din solicitările din adresa pe care mi-au dat-o, dincolo de hazlia propunere cu alegerile anticipate, hilară, una era alegerile locale pe noua lege", a precizat şeful statului. 

Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptată, la finele lunii mai, de Camera Deputaţilor, forul decizional, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "împotrivă" şi trei abţineri. Potrivit legii adoptate, primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor după ce Senatul l-a respins anterior. Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor politice, inclusiv PDL, la fel ca şi o serie de ONG-uri, i-au cerut şefului statului să nu promulge legea.

Comentarii

comentarii