Acasă Eveniment Calitatea apei potabile în Timişoara e pe mâini bune. Laboratorul Aquatim s-a...

Calitatea apei potabile în Timişoara e pe mâini bune. Laboratorul Aquatim s-a luat la întrecere cu alte 100 din UE

379
DISTRIBUIȚI

aquatim laborator DSC 9878După cum ne asigură Aquatim, laboratorul care analizează calitatea apei potabile în Timişoara este unul dintre cele mai performante din Uniunea Europeană, ceea ce demonstrează că apa de la robinetele cetăţenilor este de bună calitate.

Managerul Ilie Vlaicu a explicat că Aquatim a participat, alături de alte 100 de laboratoare din Uniunea Europeană, la schema de încercări de competență pusă la punct de compania multinațională LGC Group, organizație cu o tradiție de peste 170 de ani în domeniul testărilor de laborator. Parametri verificați au fost toți cei analizați în mod uzual, în cadrul monitorizării calității apei realizată de Aquatim.
În 2014, laboratorul a luat parte cu succes la două  runde de încercări de competenţă, una pentru apă potabilă, una pentru apă uzată. Rezultatele, primite recent, încadrează laboratorul la cel mai bun dintre cele trei nivele de evaluare. Schemele de încercări de competență sunt practic programe de comparare între laboratoare de acelaşi profil, prin care este verificată acuratețea rezultatelor furnizate de acestea.
Participarea la schemele de încercări de competență are mai multe avantaje. Aceasta permite monitorizarea și îmbunătățirea calității testărilor, evaluarea metodelor și a instrumentelor folosite, compararea cu alte laboratoare de profil și un control mai bun asupra proceselor. În același timp, este o oportunitate de dezvoltare profesională pentru personalul implicat și, nu în ultimul rând, o dovadă a competenței laboratorului, pentru clienți și organismele de acreditare.
Laboratorul Aquatim de control al calității apei deține, din anul 2011, o certificare RENAR, organism național de acreditare pe diverse standarde. În cadrul laboratorului se monitorizează calitatea apei brute, care intră în staţiie de tratare, apă din Bega şi din foraje, și a apei potabile furnizată de acestea. Același lucru este valabil pentru apa uzată, fiind monitorizată intrarea și ieșirea din stația de epurare. Laboratorul face, de asemenea, verificări de calitate în cazul reclamaţiilor şi diverse analize, contra cost, la cererea clienţilor.

Comentarii

comentarii